Friptură de iepure

de Panacris in Iepure, 22 Feb 2015 | 1554 vizualizari

 

Un adevărat deliciu!

 

INGREDIENTE

  • iepure 1 bucată cca. 1300 g,
  • Pentru marinadă:
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • salvie uscată,
  • ulei de măsline extravirgin,
  • Pentru copt:
  • un vas de lut,
  • ceapă verde sau firele de ceapă încolțită,
  • apio 1 tijă,
  • ardei kapia 1 bucată,
  • roșii întregi decojite de la SunFood,
  • gălbiori marinați de la LIDL,
  • usturoi 4-5 căței,
  • slănină de porc afumată cca 50g,
  • ulei de măsline extravirgin.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptură de iepure:

Iepurele se porționează, după ce a fost spălat în prealabil, ca să se scape de urmele de puf. Bucățile se așează într-un vas pentru marinat, apoi se ung cu ulei de măsline, se asezonează de sare, piper și salvie, se acoperă și se lasă câteva ore la rece, cel mai bine de seară până dimineață. A doua zi vasul de lut se pune la înmuiat în chiuveta plină cu apă rece, atenție dacă treceți peste acest pas, s-ar putea ca vasul vostru să crape în timpul coacerii. Se scot bucățile de iepure de la marinat se curăță de excesul de ulei, se așează cât mai artistic în vas, apoi se adaugă ceapa, apio (tije de țelină), ardeii, slănina și cățeii de usturoi, toate tocate mărunt. Se asezonează cu un pic de ulei dacă mai este necesar, se acoperă și se dă la copt în cuptorul rece, cca. 60 de minute la 200 grade.


După cele 60 de minute, se scoate vasul din cuptor, se adaugă roșiile decojite și ciupercile, se întorc bucățile de iepure ca să se rumenească și pe cealalță parte, apoi se dă din nou la copt ptr cca. 20 de minute, tot acoperit. După cele 20 de minute se scoate capaucl și se mai lasă cca. 10 minute până prind o crustă frumoasă. Se servesc alături de piure, cartofi natur sau de ce nu găluște de cartofi, cu legumele coapte din vas. Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură de iepure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

tarasmariana 1

25.02.2015, 04:33

noiinbucatarie 1

18.04.2016, 16:23

asa il gatesc data viitoare

Panacris 1

18.04.2016, 17:59

Mulțumesc pentru aprecieri, dragi Bucătărași!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Friptură de iepure cu legume la cuptor