Friptura de iepure la cuptor

de Ksenya in Iepure, 2 Noi 2016 | 1327 vizualizari

 

Carnea de iepure este una din cele mai sanatoase si curata carne. Are un nivel  scazut de colesterol.Se prepara foarte repede. Reteta de fata face ca friptura sa fie suculenta pe interior si rumena pe exterior.
 

 

INGREDIENTE

  • un iepure gata transat si pregatit de gatit.
  • un litru apa
  • o lingura otet 9%
  • o lingurita sare
  • 3 linguri maioneza
  • 2 linguri ketchup
  • 1 lingura mustar
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 1-2 crenguta rozmarin
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de iepure la cuptor:

Spalam bine iepurele si-l portionam. Intr-o oala adaugam litrul de apa,otetul si lingurita de sare.Scufundam iepurele in solutie si-l lasam pana a 2 -a zi.Operatiunea respetiva este pentru a elimina mirosul pe care-l are iepurele, este optionala ,pentru cei care sunt mofturosi.Insa cand aveti musafiri la masa si ca sa fie treaba buna ,va sfatuiesc sa nu sariti peste acest pas.


A 2-a zi scoatem iepurele si-l punem la scurs, apoi il punem pe un prosop de bucatarie si inlaturam toata apa.Punem iepurele astfel intr-o tava de cuptor, adaugam maioneza,ketchup-ul si lingura de mustar ,adaugam cate un praf de sare si piper.Amestecam bine adaugam deasupra o crenguta de rozmarin .Carnea trebuie sa fie bine acoperita pe toate partile.Lasam acoperit minim 3 ore la marinat.Pornim cuptorul 180 grade pentru 20 minute,apoi la 200 grade pentru 15 minute. Se serveste cu cartofi copti si sos de care va place.


Eu am folosit sos Tkemali reteta : http://www.bucataras.ro/retete/tkemali-sos-georgian-pentru-carne-79040.html




Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Nu gatiti friptura mai mult de 30-35 minute in cuptor,pentru ca este o carne slaba si neavand grasime, ea va deveni uscata.

2

Daca doriti puteti sa treceti iepurele prin flacara aragazului inainte de a o spala pentru a scapa de eventualele urme de blanita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de iepure la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Rocsi 1

03.11.2016, 19:58

mihaelar63 1

05.11.2016, 10:22

Faina reteta . Precis o sa o prepar

navidad_2017 1

04.01.2017, 01:11

Ador carnea de iepure de casa! Iar unsul cu amestecul acela de mayo, mustar si ketchup face crusta si mai crocanta. Ai incercat si la shashlik sau carnuri slabe la gratar?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Aripi de curcan, marinate cu vegeta si legume la cuptor