Friptura de miel cu sos de usturoi verde

de Dya Daniela Andrei in Oaie, 5 Mai 2014 | 1978 vizualizari

 

Si poate sa vina si mama lui Chef Sorin sa-mi zica ca este prea coapta, ca zau ca-mi pasa :)) Imi place carnea bine coapta, nu as putea niciodata sa o mananc in sange !

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg carne de miel (coaste si pulpa)
  • 200 ml vin alb
  • o cescuta cu ulei de masline
  • usturoi dupa gust (o capatana am folosit eu)
  • condimente din plin: sare, pudra de ardei iute, cimbru, busuioc, rozmarin, mix de piper boabe (alb, negru, rosu, verde)
  • Pentru servire, optional, sos de usturoi verde:
  • o legatura de usturoi
  • o lingurita cu ulei de masline
  • sare dupa gust
  • o jumatate de lingurita cu smantana

 

Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel cu sos de usturoi verde:

Carnea (spalata in prealabil) se aseaza intr-un vas si se condimenteaza cu sare, pudra de ardei iute, cimbru, busuioc si rozmarin, se adauga usturoiul maruntit si se stropeste cu ulei de masline si vin. Se acopera vasul cu o folie allimentara si se pastreaza la rece aproximativ 48 de ore. Se aseaza apoi intr-o tava de cuptor (eu am folosit cooker-ul) si se coace la 180 de grade pentru 60-70 de minute.


Intre timp am pregatit si sosul de usturoi. Am maruntit usturoiul cu ajutorul tocatorului electric, am adaugat sarea dupa gust si uleiul de masline impreuna cu smantana. Am omogenizat sosul si l-am pastrat la rece pana la servire.


Friptura de miel am servit-o cu sos de usturoi si garnitura de cartofi copti. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel cu sos de usturoi verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Fierbator Style White

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

COMENTARII (17)

_Alina_ 1

07.05.2014, 11:08

laura_n 1

07.05.2014, 13:01

)))))) si mie la fel imi place, sa fie bine facuta!

Dya Daniela Andrei 1

07.05.2014, 14:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!