Friptura de miel cu sos de usturoi verde

de Dya Daniela Andrei in Oaie, 5 Mai 2014 | 1901 vizualizari

 

Si poate sa vina si mama lui Chef Sorin sa-mi zica ca este prea coapta, ca zau ca-mi pasa :)) Imi place carnea bine coapta, nu as putea niciodata sa o mananc in sange !

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg carne de miel (coaste si pulpa)
  • 200 ml vin alb
  • o cescuta cu ulei de masline
  • usturoi dupa gust (o capatana am folosit eu)
  • condimente din plin: sare, pudra de ardei iute, cimbru, busuioc, rozmarin, mix de piper boabe (alb, negru, rosu, verde)
  • Pentru servire, optional, sos de usturoi verde:
  • o legatura de usturoi
  • o lingurita cu ulei de masline
  • sare dupa gust
  • o jumatate de lingurita cu smantana

 

Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel cu sos de usturoi verde:

Carnea (spalata in prealabil) se aseaza intr-un vas si se condimenteaza cu sare, pudra de ardei iute, cimbru, busuioc si rozmarin, se adauga usturoiul maruntit si se stropeste cu ulei de masline si vin. Se acopera vasul cu o folie allimentara si se pastreaza la rece aproximativ 48 de ore. Se aseaza apoi intr-o tava de cuptor (eu am folosit cooker-ul) si se coace la 180 de grade pentru 60-70 de minute.

Intre timp am pregatit si sosul de usturoi. Am maruntit usturoiul cu ajutorul tocatorului electric, am adaugat sarea dupa gust si uleiul de masline impreuna cu smantana. Am omogenizat sosul si l-am pastrat la rece pana la servire.

Friptura de miel am servit-o cu sos de usturoi si garnitura de cartofi copti. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel cu sos de usturoi verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Friptura de miel cu sos de usturoi verde-0
Friptura de miel cu sos de usturoi verde-1
Friptura de miel cu sos de usturoi verde-2
Friptura de miel cu sos de usturoi verde-3
Friptura de miel cu sos de usturoi verde-4
Friptura de miel cu sos de usturoi verde-5

COMENTARII (17)

_Alina_

_Alina_ 1

07.05.2014, 11:08

laura_n

laura_n 1

07.05.2014, 13:01

)))))) si mie la fel imi place, sa fie bine facuta!

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

07.05.2014, 14:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!