Friptura de mistret

de adinaciosescu in Mancaruri cu carne, 11 Iul 2010 | 24344 vizualizari

 

Friptura care eu o recomand este din carne de porc mistret,netinuta in bait,dar frageda si buna de ta lingi pe degete....yammmm
Legumele din supa le-am "tras" la tigaie prin grasimea ramasa de la carne...si cartofi noi ...iata si garnitura.

 

INGREDIENTE

  • carne de porc mistret
  • ulei sau untura de porc
  • condimente:sare,vegeta,piper,foi de dafin atat cat vreti de condimentat.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de mistret:

Carnea curatata de pielite,daca stii ca este de la un exemplar mai batran este bine sa o fierbi in prealabil,in bucati mari.Daca este mai tanara se poate pune direct in tava.Se unge bine cu untura sau ulei,se condimenteaza bine fiecare bucata mai mare cu condimente dupa gust, apoi complectezi cu apa cat sa treaca peste.Dai la duba dar nu uita sa verifici sa nu ramana fara apa .Cand intra furculita bine in carne,pui lasi sa scada apa bine,pui usturoiul.Cand o iei de pe foc,scoti si portionezi dupa bunul plac.


Garantat iese o friptura de te lingi pe degete.

 

TIPS-URI

1

carnea de vanat in general este mult mai seaca ,de aceea eu folosesc untura de porc.

2

usturoiul tocat marunt intotdeauna se pune cu 10 min.inainte de a lua friptura de pe foc.Daca il pui mai din vreme,se arde si are un gust rau.

3

se poate face si pe ochiul aragazului in cratita acoperita.

4

Friptura este de culoare mai inchisa decat cea de porc de casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de mistret" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

adinaciosescu 1

12.07.2010, 22:16

Nadina,linistita poti sa o incerci .Sotul meu e vanator de 25 ani,deci mie nu mi-a lipsit niciodata carnea de porc mistret.Plus de asta si bunicul meu a fost vanator,daci sunt din fam. de vanatori.Practic am crescut cu carnea si arma in casa.

nadina73 1

17.07.2010, 17:49

trebuie sa incerc sa am curaj nu stiu de ce am o retineredar o sa incerc

elena1988 1

08.02.2011, 10:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Carne de porc cu curry