Musaca greceasca

de anaiordan in Mancaruri cu carne, 4 Oct 2009 | 15358 vizualizari

 

Musacaua greceasca se face in special cu vinete si cu dovlecei..dar pentru ca mie nu imi plac atat de mult am facut doar cu cartofi. Modul de preparare al vinetelor si dovleceilor sunt la fel ca cel al cartofilor, o sa vedeti mai jos.

 

INGREDIENTE

  • 500g carne tocata vita-se poate face si cu porc
  • 200-250ml suc de rosii
  • 1 ceapa
  • 6-8 cartofi, daca nu se folosesc vinete
  • 2 vinete mai mari
  • sare, piper, boia, oregano, ulei de masline, foi de dafin
  • casvacal ras
Sos bechamel:
  • 25g unt
  • 25g faina
  • 300ml lapte caldut
  • sare, piper alb, nucsoara
  • 30g cascaval-parmezan ras fin
  • 2 galbenusuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca greceasca:

Se pune in tigaie uleiul la incins peste care se adauga ceapa si se lasa pana devine ttransparenta, apoi se adauga carnea si se lasa la calit pana ce incepe sa se inchida la culoare. Se adauga sucul de rosii, sarea, piperul, boiaua si doua foi de dafin si se lasa la fiert cam 20-30 minute la foc mediu.


Intre timp se pregatesc legumele. Cartofii se taie felii rotunde si se pun la calit in tigaie cat sa se inmoaie.


Daca vreti sa faceti cu vinete, vinetele se curata de coaja pe lungime astfel. se taie o fasie de coaja, apoi se lasa o faie de coaja lata cat zona de unde s-a luat coaja si tot asa pana se termina coaja...sa fie ca o zebra. Apoi se taie felii rotunde si mai grosute si se calesc si ele in ulei de masline. Daca doriti se pot pune si dovlecei si se prepara la fel ca si vinetele.


Dupa ce s-au calit legumele si carnea a fiert se ia o tava/cratita si se asambleaza musacaua astfel: se pune un strat de cartofi la baza, se adauga carnea si apoi iar un strat de cartofi sau vinetele daca puneti. Se pot folosi toate trei legumele si se pun astfel: un strat de cartofi, un strat de carne, un strat de vinete, un strat de carne, un strat de dovlecei, dar in aceasta combinatie e nevoie de mai multa carne.


Dupa ce ati pus totul in tava se toarna sos bechamel si se rade cascaval deasupra si se da la cuptor pentru apoximativ 30 minute la o temperatura medie pana serumeneste deasupra.



Sos bechamel:


Se pune la topit untul, apoi se adauga faina treptat, dar sa nu mai fie pe foc in momentul ala. Se pune din nou pe foc si se pune treptat laptele mestecandu-se in acelasi timp, apoi se adauga si condimentele. Se amesteca in continuu pana se ingroasa, la foc potrivit. Dupa ce s-a ingrosat se ia dupa foc si se adauga galbenusurile si casacavalul ras.



Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca greceasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Michelle 1

29.11.2009, 23:17

adry88 1

13.05.2011, 16:11

babi5 1

23.08.2013, 17:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Drob din pulpa de porc si vitel