Musaca greceasca

de anaiordan in Mancaruri cu carne, 4 Oct 2009 | 14786 vizualizari

 

Musacaua greceasca se face in special cu vinete si cu dovlecei..dar pentru ca mie nu imi plac atat de mult am facut doar cu cartofi. Modul de preparare al vinetelor si dovleceilor sunt la fel ca cel al cartofilor, o sa vedeti mai jos.

 

INGREDIENTE

  • 500g carne tocata vita-se poate face si cu porc
  • 200-250ml suc de rosii
  • 1 ceapa
  • 6-8 cartofi, daca nu se folosesc vinete
  • 2 vinete mai mari
  • sare, piper, boia, oregano, ulei de masline, foi de dafin
  • casvacal ras
Sos bechamel:
  • 25g unt
  • 25g faina
  • 300ml lapte caldut
  • sare, piper alb, nucsoara
  • 30g cascaval-parmezan ras fin
  • 2 galbenusuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca greceasca:

Se pune in tigaie uleiul la incins peste care se adauga ceapa si se lasa pana devine ttransparenta, apoi se adauga carnea si se lasa la calit pana ce incepe sa se inchida la culoare. Se adauga sucul de rosii, sarea, piperul, boiaua si doua foi de dafin si se lasa la fiert cam 20-30 minute la foc mediu.

Intre timp se pregatesc legumele. Cartofii se taie felii rotunde si se pun la calit in tigaie cat sa se inmoaie.

Daca vreti sa faceti cu vinete, vinetele se curata de coaja pe lungime astfel. se taie o fasie de coaja, apoi se lasa o faie de coaja lata cat zona de unde s-a luat coaja si tot asa pana se termina coaja...sa fie ca o zebra. Apoi se taie felii rotunde si mai grosute si se calesc si ele in ulei de masline. Daca doriti se pot pune si dovlecei si se prepara la fel ca si vinetele.

Dupa ce s-au calit legumele si carnea a fiert se ia o tava/cratita si se asambleaza musacaua astfel: se pune un strat de cartofi la baza, se adauga carnea si apoi iar un strat de cartofi sau vinetele daca puneti. Se pot folosi toate trei legumele si se pun astfel: un strat de cartofi, un strat de carne, un strat de vinete, un strat de carne, un strat de dovlecei, dar in aceasta combinatie e nevoie de mai multa carne.

Dupa ce ati pus totul in tava se toarna sos bechamel si se rade cascaval deasupra si se da la cuptor pentru apoximativ 30 minute la o temperatura medie pana serumeneste deasupra.

 

Sos bechamel:

Se pune la topit untul, apoi se adauga faina treptat, dar sa nu mai fie pe foc in momentul ala. Se pune din nou pe foc si se pune treptat laptele mestecandu-se in acelasi timp, apoi se adauga si condimentele. Se amesteca in continuu pana se ingroasa, la foc potrivit. Dupa ce s-a ingrosat se ia dupa foc  si se adauga galbenusurile si casacavalul ras.

 

Pofta buna!

 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca greceasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Michelle 1

29.11.2009, 23:17

adry88 1

13.05.2011, 16:11

babi5 1

23.08.2013, 17:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10850 puncte

Rux

Rux 9

10120 puncte

mirela0911

5400 puncte

Constelatialeu

4600 puncte

diaconta

4210 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!