Friptură de porc cu cartofi aurii

de diaconta in Porc, 8 Apr 2012 | 2611 vizualizari

 

Pentru că-i o zi mohorâtă parca se potriveste o friptura de porc cu nişte cartofi copţi,un motiv tocmai bun de a folosi cuptorul pentru a echilibra cele 7 grade de afara şi de a uita de ploaia rece.

 

INGREDIENTE

Pentru friptura:

  • O bucata pulpa de porc (capacul pulpei) aprox.1 kg
  • Sare,piper,pudra de ghimbir
  • Boia dulce de ardei
  • Ulei
  • Sos de soia
  • Rozmarin proaspat
  • 3 catei de usturoi
  • 100 ml vin rosu

Pentru cartofii aurii:

  • 1 kg cartofi
  • Ulei de masline
  • Sare,piper,boia
  • Usturoi granulat
  • 2 linguri malai fin macinat
  • Rozmarin pudra
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptură de porc cu cartofi aurii:

Friptura se condimenteaza,se pune sosul de soia si o crenguta de rozmarin.Se acopera cu o folie si se lasa la frigider.Eu am lasat pana a doua zi.


A doua zi am pus putin ulei intr-o tava,am asezat carnea,am pus usturoiul zdrobit si taiat,apoi vinul si o cana de apa sau supa de legume.


Se pune la cuptor aproximativ o ora si jumatate.Asta poate depinde atat de cuptor cat si de carne.


Din cand în cand mai intoarceti carnea sau mai completati lichidul daca a scazut prea mult.


Cartofii îi curatam si-i taiem felii groase.Punem peste ei 2 linguri ulei de masline.Amestecam condimentele si presaram si faina de malai.


Intr-o tava punem hartie de copt si asezam cartofii.Punem tava in cuptor aproximativ 40 de minute pana cand sunt moi in interior si crocanti la exterior.


Am servit cu o salata de cruditati,dar ar fi mers si cu o salata de muraturi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură de porc cu cartofi aurii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

diaconta 1

11.04.2012, 13:05

Gaby,n-ar fi rau un tauras
ia zi ,pe cine vrei sa-mi oferi?

krinakrina 1

13.04.2012, 23:34

cartofii la mine, da?

diaconta 1

13.04.2012, 23:37

Krina,carnita nu-ti place?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9780 puncte

oanapl

8920 puncte

RODIMUR

8820 puncte

Rocsi

7100 puncte

Valclaudia

5880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne de porc