Sarmalute in foi de vita de vie

de lilik in Porc, 12 Iun 2011 | 2285 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata de porc
  • 1 ceapa mare(sau 2 mici)
  • 1 cartof
  • 1-2 pahare cu orez
  • sare,piper dupa gust
  • cateva linguri cu bulion
  • cimbru
  • 60-70 foi de vita
  • 1 varza dulce
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de vita de vie:

Incepem prin a pregati frunzele de vita:


alegem frunzele,le spalam si le taiem cozile.punem pe foc o oala cu apa,punem sare si cand clocoteste punem cate 10 frunze si le intoarcem pe ambele parti apoi le scoatem imediat si le punem intr-o strecuratoare la racit.


Tocam varza fideluta si o frecam cu sare.


Amestecam carnea tocata cu orezul,ceapa data pe razatoarea mica,cartoful ras(tot pe razatoarea mica) si stors,sare,piper si cateva linguri de bulion(cat vreti de colorat,eu pun la ochi).


Luam cate o frunza de vita si punem pe ea carne,apoi rulam si inchidem la capete,procedam asa cu fiecare in parte pana terminam carnea.


Luam o oala(cu fund gros) si o acoperim pe fund cu varza tocata,apoi punem 2 linguri de bulion,cimbru(si un ciolan afumat daca aveti) si asezam sarmalele in cerc,acoperim cu alta varza tocata,mai punem 2-3 linguri de bulion,cimbru si acoperim cu apa.


Punem sa fiarba la foc mic 1ora si 1/2-2 ore(probam pt siguranta),invartind oala din cand in cand sa nu se lipeasca.


Servim cu smantana.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita de vie" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

mamaieelena 1

14.06.2011, 09:21

mmm bune rau

MotanLaOale 1

14.06.2011, 09:26

bune bune

lilik 1

14.06.2011, 11:27

Mamaieelena,Vladimir

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole cu ciolan afumat