Friptura de porc cu ciuperci si cuscus

de papabundetot in Porc, 15 Iun 2014 | 961 vizualizari

 

Mie imi place tare mult aroma cuscus-ului si pentru ca nu am mai facut de ceva vreme,astazi m-am gandit sa il includ in meniul de pranz.E un preparat extrem de simplu,se gateste in 5 minute si se poate asocia cu multe alte garnituri.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru friptura:
  • 5 felii carne de porc
  • sos de peste
  • otet de orez
  • ulei de porumb
  • 1 catel de usturoi
  • ulei de masline
  • 2 linguri de vin alb
  • Pentru ciuperci:
  • 1 kg ciuperci proaspete
  • ulei de masline
  • sare,chilly,busuioc
  • Pentru cuscus:
  • o masura cuscus
  • 1 si 1/2 masuri apa
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu ciuperci si cuscus:

Carnea am pus-o la marinat de cu o seara inainte in sos de peste,ulei de porumb si cativa stropi de otet de orez.Dupa ce am scos-o din frigider,am lasat-o sa ajunga la temperatura camerei,apoi am pus intr-o tigaie putin ulei de masline,1 catel de usturoi zdrobit ,apoi am pus bucatile de carne,pe care le-am lasat cam 3 minute pe fiecare parte pentru a se rumeni,am turnat peste ele vin alb si le-am dat la cuptor pana cand s-au gatit complet.


Ciupercile le-am curatat si spalat,apoi le-am taiat in bucati mai mici,le-am asezat intr-o cratita,am pus peste ele ulei de masline,putina sare si chilly si le-am lasat sa se gateasca lent.Au lasat foarte multa apa,asa ca le-am lasat pe foc pana cand zeama a scazut mai bine de jumatate.Dupa ce am stins focul,am adaugat o mana de busuioc proaspat tocat marunt.


Cuscus-ul,l-am pus intr-un castron,peste el am pus apa clocotita cu sare,cat sa il acopere si inca putin peste,am acoperit castronul si l-am lasat asa cam 5 minute.Dupa ce toata apa a fost absorbita,am amestecat bine si asta a fost tot.


A fost o masa in esenta simpla dar foarte aromata si mi-ar placea sa cred ca si sanatoasa


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu ciuperci si cuscus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Rocsi 1

15.06.2014, 20:27

Mmm bun...

Cris2711 1

15.06.2014, 22:31

babi5 1

16.06.2014, 10:06

Tare buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Friptura marinata in sos picant