Friptura de porc cu mere si stafide

de Sabina in Porc, 13 Mai 2009 | 3796 vizualizari

 

Pentru indrazneti ...

 

INGREDIENTE

  • 400 grame carne porc
  • condimente: cimbru si rozmarin proaspat
  • 2 catei de usturoi
  • cateva stafide
  • 1 mar
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare, piper, boia
  • 3-4 linguri de apa
  • 1/2 cescuta vin alb
  • salata de patrunjel (1 legatura patrunjel, 1 ardei gras, 1 rosie, zeama de lamaie)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu mere si stafide:

Carnea se sareaza, se pipereaza, se da cu boia si o lasam de o parte. Intr un mojar punem frunzele de rozmarin si cimbru, usturoiul, un praf de sare si un pic de piper si apoi pisam. Adaugam uleiul de masline si pisam in continuare. Cu acest amestec ungem carne pe ambele parti si presaram cu stafide. Curatam marul de coaja si taiem cubulete pe care le adaugam printre bucatile de carne. Adaugam 3-4 linguri de apa, apoi dam la cuptor, iar spre final punem si o jumatate de cescuta de vin alb. Am servit o cu o minunata salata de patrunjel. Pofta buna!


Sfat: din cand in cand verificam ca friptura sa aibe sos si cu o lingura mai adaugam peste carne, pentru altfel se usuca, iar stafidele se innegresc si capata un aspect neplacut.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu mere si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

kryky_55 1

04.06.2009, 02:07

hmm..suna interesant ...hai ca fur si eu o bucatica ..se poate?

adry88 1

20.05.2011, 12:50

gaby_gabytza 1

16.09.2011, 18:44

gustos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

Placinta cu branza dulce

ieri la 20:23

RETETA RECOMANDATA
Varza cu ciolan afumat in vas roman