Friptura de porc cu sos dulce-acrisor, gutui si tagliatelle

de Dana_Retetegg in Porc, 26 Noi 2012 | 11464 vizualizari

 

Un super deliciu! Carnea nu e musai sa fie de porc, merge cu acest sos si carnea de pui sau vitel! In loc de paste, putem alege orez sau cus-cus pregatit dupa aceeasi reteta!

 

INGREDIENTE

  • Friptura:
  • 4 felii maricele dintr-o pulpa de porc (sau muschi, cotlet),
  • sare,
  • piper,
  • putin ulei,
  • 3 catei de usturoi,
  • 50 ml apa
  • Garnitura:
  • 1 gutuie mare sau 2 mai mici,
  • 1 lingurita miere,
  • 3-4 linguri de vin
  • Pastele:
  • 200 g tagliatelle,
  • 1/2 lingurita pudra de curry,
  • 2 linguri ulei de masline cu busuioc,
  • cateva frunze verzi de busuioc
  • Sos dulce-acrisor:
  • 4 linguri otet,
  • 2 linguri ulei,
  • 2 linguri zahar,
  • un praf de sare,
  • boabe de piper si mustar,
  • 1-2 foi de dafin,
  • oregano,
  • cimbru,
  • 4-5 linguri sos de rosii (bulion,etc).
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu sos dulce-acrisor, gutui si tagliatelle:

Am uns o tava de yena cu ulei si am asezat in ea feliile de porc, am adaugat pe ele un praf de sare si piper, apoi apa in tava.

Le-am pus la cuptor timp de 40 de minute.

Intre timp am pregatit sosul. Intr-o cratita pe foc am pus toate ingredientele, am lasat 2-3 minute sa fiarba si apoi am turnat sosul in tava peste friptura.

Am adaugat si usturoiul taiat felii.

In alta tava am pus felii de gutuie impreuna cu un sos din vin si miere. Am lasat la cuptor pana au prins o crusta rumena. (eu am pus in cuptor in acelasi timp friptura si gutuile - ca sa mai economisesc timp).

Am fiert pastele cateva minute. Le-am scurs apa si am adaugat peste ele ulei de masline, pudra de curry si putina sare. Am lasat 2-3 minute pe foc miscand mereu vasul.

Am servit friptura de porc in mult sos dulce-acrisor, alaturi de felii caramelizate de gutuie si tagliatelle cu busuioc verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu sos dulce-acrisor, gutui si tagliatelle" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc - dupa model ardelenesc