Friptura de porc fiarta

de Patricia Iordache in Porc, 27 Feb 2013 | 2194 vizualizari

 

Aceasta reteta o am de la mama mea. O gateste mereu de sarbatori si desi este foarte simpla, gustul este de neegalat.

 

INGREDIENTE

  • - 500 gr. pulpa de porc;
  • - 1 l de apa fierbinte;
  • - 4-5 catei de usturoi;
  • - 1 lingura plina cu cimbru uscat;
  • - 1 paharel de vin alb (aprox. 150 ml)
  • - putin ulei;
  • - sare si piper dupa gust
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc fiarta:

Punem apa la incalzit. Taiem carnea bucati cat palma (nu palma de barbat ;) si le batem putin fara sa le rupem. Intr-o tigaie cu putin ulei rumenim carnita vreo 10 minute pe ambele parti apoi turnam totul (inclusiv uleiul) peste apa fiarta care trebuie sa acopere carnea dar nu foarte mult. Adaugam sare, piper si lasam sa fiarba 20 minute apoi adaugam cimbrul si vinul si mai lasam pe foc inca 20 minute pana se fragezeste carnea. Oprim focul, adaugam cateii de usturoi pisati (putem opri si cateva feliute pentru aspect), amestecam bine si asteptam sa se raceasca ca sa papam.


Eu am facut o garnitura de orez.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc fiarta" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Rocsi 1

27.02.2013, 11:04

Mmm ce buna!

MotanLaOale 1

27.02.2013, 14:17

AnyCostescu 1

28.02.2013, 12:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc cu sos dulce-acrisor, gutui si tagliatelle