Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai mult
"Pentru săptămâna bărbaţilor care gătesc! "
Pentru început încingem cuptorul la 150 de grade C.
Într-o tavă de copt unsă cu ulei se pune carnea bucăţi într-un singur strat. Se dă la cuptor. După 10 minute se scoate tava şi se întoarce carnea, să se albească pe ambele părţi.
Trebuie menţionat că în tavă se va aduna mult lichid de aceea carnea se va întoarce de mai multe ori, să se înăbuşe uniform. Dacă totuşi carnea este uscată adăugăm apă caldă şi întoarcem de mai multe ori pentru a preveni uscarea părţilor de deasupra (lichidului).
După o jumătate de oră de fiert adăugăm sarea, piperul proaspăt măcinat, crenguţele de cimbru, usturoiul curăţat şi tocat mărunt şi foile de dafin rupte. Dacă este nevoie se mai picură câteva linguri de apă. Lăsăm să fiarbă în continuare, dar din când în când (la fiecare 10 minute timp de jumătate de oră) tava se scoate şi carnea se întoarce.
Adăugăm vinul şi dăm din nou în cuptor. Lăsăm să fiarbă până când carnea s-a frăgezit (furculiţa intră uşor în ea), deci friptura este gata!
Servim cu mămăliguţă, diverse garnituri, salate, murături!
Poftă bună!
1
Condimentele se adaugă în funcţie de gustul personal. Se poate adăuga şi boia, busuioc, pastă de ardei iute etc.
2
Eu am folosit vin de casă, dar puteţi folosi de care aveţi (alb, roşu), iar daca nu este şi nu este folosiţi doar apă!
3
În timpul preparării, carnea se întoarce de mai multe ori pentru a se pătrunde uniform.
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai mult