Friptură de porc la tavă

de alice_ciobanu in Porc, 28 Apr 2011 | 3930 vizualizari

 

Pentru masa de Paşte, în lipsa fripturii de miel (pe care nici nu ştiu să o gătesc şi nici nu am avut de unde lua miel), am făcut o friptură fragedă la tavă, o reţetă preluată dintr-o carte dragă mie...."350 de reţete culinare din Moldova lui Ştefan cel Mare"". Aşa că vă prezint şi vouă, dragilor, reţeta, pentru că vă asigur că e delicioasă şi mai ales... fragedă...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr pulpă de porc (sau şi mai multă depinde... dar trebuie să măriţi şi cantităţile pentru celelalte ingrediente)
  • 3 căţei de usturoi
  • 3 roşii fără pieliţă (pentru că roşiile aflate acum în supermarket nu sunt satisfăcătoare calitativ, am folosit o cutie de roşii cuburi)
  • un pahar de vin alb, de bună calitate
  • mărar, sare, delikat
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptură de porc la tavă:

Tăiem carnea în felii potrivite şi le aşezăm în tava de aragaz, sau tava specială pentru fripturi. Peste carne punem un sos din ulei, vin, roşiile tocate mărunt, usturoiul tocat mărunt cu cuţitul, mărar şi o jumătate de lingură de delikat. Pentru a putea acoperi carnea turnăm şi o cană de apă. Dăm apoi totul la cuptor până ce carnea s-a frăgezit uşor şi s-a rumenit frumos pe deasupra. Din când în când mai completăm cu puţină apă, dacă e nevoie.

Se serveşte cu piure de cartofi fierţi în apă cu usturoi şi rozmarin sau cimbru, şi harbuz murat roşu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură de porc la tavă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Porc cu ghimbir