Muschi de porc cu sos de usturoi (Fokhagymás rostélyos)

de MOKUSKA in Porc, 26 Mai 2014 | 2034 vizualizari

 

O reteta traditionala din Ungaria. Se poate realiza dupa gust cu ceapa sau cu usturoi.

 

INGREDIENTE

  • 400 g muschi de porc (4 felii)
  • 2 bucati usturoi verde
  • 1 ceapa mica
  • 1 rosie
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei rosu
  • piper
  • sare
  • boia
  • apa
  • 2 linguri de ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de porc cu sos de usturoi (Fokhagymás rostélyos):

Carnea se spala, se taie felii mai groase si se bate foarte putin pe ambele parti. (grosimea sa ramana cca de un deget). Bucatile se prajesc la foc iute pe ambele parti in putin ulei pana cand se rumenesc (sau fara ulei in teflon). Intr-o cratita asezam carnea prajita, usturoiul, ceapa, rosia si ardeii, toate taiate in 4 si le condimentam cu sare, piper negru si boia dulce. Zeama ce a ramas de la carnea fripta o turnam peste si mai turnam 1 cana de apa (sa acopere bine toate ingredientele). Se fierbe la foc mic sub capac, pana scade zeama aproape de tot (daca mai este nevoie puteti sa adugati ulterior apa fierbinte). Dupa ce s-a inabusit carnea, a devenit frageda, scoatem bucatile pe un platou, iar legumele fierte (cu zeama in care au fiert) le zdrobim cu un blender, condimentam cu putin busuioc uscat (un praf), asezam inapoi bucatile de carne peste sos si le mai lasam la fiert 3-4 minute (verificati sa nu se prinda sosul).


Friptura am servit-o cu piure de cartofi, dar se poate servi doar cu sosul obtinut.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc cu sos de usturoi (Fokhagymás rostélyos)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Micutza Luana 1

26.05.2014, 19:44

yamii

Rocsi 1

26.05.2014, 20:21

Tare buna!

MOKUSKA 1

26.05.2014, 21:12

Multumesc fetele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc cu morcovi caramelizati si sos de ciuperci