Muschi de porc cu sos de usturoi (Fokhagymás rostélyos)

de MOKUSKA in Porc, 26 Mai 2014 | 4196 vizualizari

 

O reteta traditionala din Ungaria. Se poate realiza dupa gust cu ceapa sau cu usturoi.

 

INGREDIENTE

  • 400 g muschi de porc (4 felii)
  • 2 bucati usturoi verde
  • 1 ceapa mica
  • 1 rosie
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei rosu
  • piper
  • sare
  • boia
  • apa
  • 2 linguri de ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de porc cu sos de usturoi (Fokhagymás rostélyos):

Carnea se spala, se taie felii mai groase si se bate foarte putin pe ambele parti. (grosimea sa ramana cca de un deget). Bucatile se prajesc la foc iute pe ambele parti in putin ulei pana cand se rumenesc (sau fara ulei in teflon).  Intr-o cratita asezam carnea prajita, usturoiul, ceapa, rosia si ardeii, toate taiate in 4 si le condimentam cu sare, piper negru si boia dulce. Zeama ce a ramas de la carnea fripta o turnam peste si mai turnam 1 cana de apa (sa acopere bine toate ingredientele). Se fierbe la foc mic sub capac, pana scade zeama aproape de tot (daca mai este nevoie puteti sa adugati ulterior apa fierbinte). Dupa ce s-a inabusit carnea, a devenit frageda, scoatem bucatile pe un platou, iar legumele fierte (cu zeama in care au fiert) le zdrobim cu un blender, condimentam cu putin busuioc uscat (un praf), asezam inapoi bucatile de carne peste sos si le mai lasam la fiert 3-4 minute (verificati sa nu se prinda sosul).

Friptura am servit-o cu piure de cartofi, dar se poate servi doar cu sosul obtinut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc cu sos de usturoi (Fokhagymás rostélyos)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc cu sos