Pulpă de porc cu ceapă preparată în vasul Zepter

de Panacris in Porc, 28 Iul 2013 | 2831 vizualizari

 

Majoritate bucătărașilor știm că cea mai bună legumă e ”porcul” ;) Ei preparatî în minunatul vas Zepter, nu numai că e cea mai bună, ci e și mai sățioasă și sănătoasă!;)

 

INGREDIENTE

  • ceapă galbenă 3 bucăți,
  • pulpă de os degresată cca. 500 g,
  • ierburi provencale 1 linguriță ( cimbru, lămâiță, busuioc, levănțică)
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • boia de ardei dulce,
  • bulion de roșii Panacris cca. 100 ml,
  • gnocchi cca. 300 g
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpă de porc cu ceapă preparată în vasul Zepter:

Carnea de porc a devenit în ultimul timp unul dintre alimentele cele mai iubite și consumate, în ciudă efectelor dăunătoare. Unele persoane consideră carnea de porc o alternativă sănătoasă la carnea de vită, însă specialiștii avertizează că această opțiune culinara solicita precauții speciale: carnea de porc poate daună stării de sănătate sau poate provoca chiar deces.


Așadar, care este realitatea? Este carnea de porc unul dintre alimentele de care trebuie să ne ferim?


Carnea de porc în stare naturală este săracă în clorura de sodiu și are un conținut bogat de proteine.


Reprezintă de asemenea o sursă bună de vitamine și minerale, necesare unui organism sănătos: fier, magneziu,fosfor, potasiu și zinc, și o serie de vitamine din grupă B, cum ar fi vitamină B6, B12, acid nicotinic, tiamină, riboflavină.


Carnea de porc este o sursă minunată de proteine. O porție de carne de 100 de grame oferă aproximativ jumătate din necesarul zilnic al unei persoane adulte.


Conținutul de grăsimi al cărnii de porc depinde de partea din care provine (piept, cotlet, etc); carnea "cea mai slabă" are un conținut de 6 g grăsime per 100 g de carne;


Carnea de porc conține mai multe grăsimi nesăturate decât grăsimi saturate;


Carnea de porc conține acidul linoleic conjugat, considerat de către experți că fiind un bun aliat al organismului împotriva cancerului sau al bolilor cardiovasculare;


Sfaturi utile în prepararea cărnii:


Înainte de gătire, se recomanda îndepărtarea părților cu grăsime de pe bucată de carne;


Se recomandă metodele dietetice de preparare a cărnii, cum ar fi rotisorul, grătarul, prăjirea fără ulei, fierberea;


Carnea de porc trebuie consumată în porții rezonabile; porția recomandată este de 100 de grame.


Carnea de porc este o sursă bună de fier pentru organism și este recomandat a fi introdusă în dietă, cu măsură, în cazul anemiei feriprive (prin carență de fier);


O porție de 100 de grame de carne de porc oferă 15% din necesarul zilnic de fier;


Prin consumarea a 100 de grame de carne de porc se asigură 30% din necesarul zilnic de zinc;


Conform studiilor, persoanele care exclud din dietă carnea, de orice tip, se confruntă cu deficiență de zinc;


Fierul, zincul și vitamină D conținute de carnea roșie sunt absorbite mai eficient de către organism, spre deosebire de alte alimente care le conțin;


Consumată în cantități moderate, carnea de porc este o bună sursă de energie, având efecte benefice asupra pielii, ochilor, sistemului nervos, oaselor și performanțelor mentale. Prin conținutul de antioxidanți esențiali, carnea de porc asigură o mai bună imunitate a organismului.


Sursa: http://www.sfatulmedicului.ro/Alimentatia-sanatoasa/carnea-de-porc-beneficii-si-riscuri_5854


Pulpa de porc degresată se taie, în bucăți mari, cam de cât o porție pentru fiecare. Ceapa curățată și tăiată rondele se călește într-o lingurță de ulei, în vasul Zepter, cca. 2 minute la foc mediu, acoperit. Se adaugă bucățile de carne se asezonează de mirodenii, se așează capacul și se lasă la gătit cca. 15 minute, la foc mediu, până ce indicatorul de pe Termocontrol ajunge în zona verde, cam pe la jumătate. Apoi se oprește focul, se trage oala deoparte și se lasă cca. 30 de minute la gătit, atenței FĂRĂ FOC. După ce indicatorul ajunge în zona crem, se ridică capacul, se adaugă bulionul și găluștele de cartofi, se pune vasul din nou la foc mediu, pentru cca. 10 minute, pentru a se găti și gnocchi, până ce indicatorul de pe Termonocontrol ajunge în zone verde, apoi se dă din nou deoparte vasul și se lasă cca. 10 minute, la gătit fără foc. Cu vasul minunat Zepter carnea de porc nu va fi toxică deoarece a fost preparată sănătos! Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpă de porc cu ceapă preparată în vasul Zepter" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

roxana_simona 1

29.07.2013, 10:06

babi5 1

06.09.2013, 20:18

ciobotaru_laura 1

29.07.2014, 13:34

Mmmmmmmmmmm

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Orez basmati &salbatic cu cotlet de porc