Muschiulet de porc cu morcovi caramelizati si sos de ciuperci

de anca_rm in Porc, 5 Mar 2015 | 992 vizualizari

 

O mancarica speciala pe care mi-am droit de ceva vreme sa o pregatesc . de cate ori ma gandeam la ea constatam ca nu am unul sau mai multe din ingrediente. Este un fel principal pregatit la cuptor , asa cum imi place si cum ne place, care merge rapid . A fost sip e placul fetitei mele .
Morcovi dulci impreuna cu carnea usor acrisoara datorita sucului de lamaie si sosul de ciuperci fac ca papilele gustative sa danseze.

 

INGREDIENTE

  • Carnea:
  • -1 bucata muschiulet porc (1kg)
  • -sare
  • -piper
  • -zeama de la o jumate lamaie
  • Morcovi caramelizati
  • -2 morcovi potriviti / persoana (0.7kg)
  • -50 gr unt
  • -2 linguri (60gr ) zahar brun
  • Sos ciuperci
  • -250 gr ciuperci
  • -50 gr unt
  • -zeama de la o jumate lamaie
  • -50 ml vin alb
  • -100 ml smantana
  • -1 lingura faina
  • -sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschiulet de porc cu morcovi caramelizati si sos de ciuperci:

Carnea o spalam in apa rece si o taiem felii groase cam de 1 cm . O asezonam cu sare si piper si o lasam sa stea cam 30 minute .


Pe ochiul de la aragaz punem o tigaie la incalzit . Cand este incinsa asezam bucatile de carne si le rumenim putin pe fiecare parte , fara a adauga grasime . Daca puteti aseza tigaia in cuptor atunci stropim carnea cu zeama de lamaie , acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 30 minute sau pana e facuta carnea asa cum va place. Daca nu aveti o tigaie care se poate pune la cuptor atunci luati carnea si sosul scurs si puneti intr-un vas care merge la cuptor, stropiti carnea cu zeama de lamaie , acoperiti si dati la cuptor.


Curatam morcovi si ii taiem in sferturi. Puteti folosi morcovi congelati , eu am folositi morcovi din recolta proprie de asta toamna.


Intr-o oala punem la fiert apa impreuna cu sare . Cand apa clocoteste adaugam morcovii si ii lasam sa fiarba 5 minute .


Intr-un vas care poate fi introdus la cuptor punem o lingura de zahar brun si 50 gr unt taiat cubulete mici . Peste asezam morcovii scursi de apa . Deasupra presaram zaharul ramas si dam la cuptorul incins pentru 20-30 minute.


Acestia trebuie sa fie copti in acelsi timp cu carnea. Eu am pregatit pentru 4 persoane si am pus vasele in cuptor cam in acelasi timp.


Pana cand stau in cuptor carnea si morcovii ne ocupam de sosul de ciuperci .


Curatam ciuperci si le feliem cat mai subtire.


Pe foc punem o tigaie si cand este fierbinte punem in ea ciupercile , pe care presaram sare si zeama de la o jumate de lamaie si un cubulet de unt (50 gr) . Zeama de lamaie nu va lasa ciupercile sa se inegreasca .


Le acoperim cu un capac si le lasam la foc mic amestecand din cand in cand cam 10 minute.


Intr-un bol amestecam faina cu smantana si cu vinul alb iar dupa cele 10 minute in care s-au gatit ciupercile luam din sosul cald si punem peste smantana si vin. Omogenizam si turnam peste ciuperci. Mai lasam sa fiarba pana se ingroasa putin si dam deoparte . Puteti adauga patrunjel verde tocat daca va place.



Serviti cald si proaspat.

 

TIPS-URI

1

se poate folosi orice alta carne

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de porc cu morcovi caramelizati si sos de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Hand Mixer Bleu

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

COMENTARII (14)

Andra_Constantinescu 1

05.03.2015, 21:48

Teo 1

07.03.2015, 20:35

Prea ca la carte...!

monik80 1

09.03.2015, 18:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!