Friptura de pui la tigaie

de Rocsi in Pui, 12 Ian 2012 | 17497 vizualizari

 

Niciodata nu am postat reteta de friptura de pui la tigaie,clasica cum ii zic eu,desi o prepar des...Tot am facut,mereu ziceam ca ii fac poza sa va arat si voua reteta mea de fripturica de pui,dar ziceam hai las pe data viitoare.Am servit-o cu un orez cu legume si o salata de varza.E calda ,deci veniti la masa!!!!

 

INGREDIENTE

  • 6 copanele de pui(sau pulpe de pui puteti folosi)
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • putin vin rosu(jumatate de canita)
  • patrunjel uscat
  • Pentru garnitura de orez:
  • jumatate cana de orez
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • jumatate ardei rosu
  • 150 gr rosii in suc propriu
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei 
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de pui la tigaie:

Copanelele le spalam bine ,apoi le tamponam cu un servet de bucatarie.


Punem uleiul la incins intr-o tigaie.


Cand incepe sa sfaraie punem copanelele si le acoperim cu un capac.


Le rumenim 1-2 minute pe fiecare parte,sa iese sangele din ele.


Le condimentam cu sare ,piper si boia de ardei dulce dupa gust,apoi adaugam cate putina apa calda.


Le lasam sa se faca la foc potrivit,acoperite.


Le mai invatim pe cealalta parte,iar le stropim cu apa,pana sunt bine patrunse.


Curatam usturoiul si il pisam.


Cand este bine facuta carnea,incepem sa stropim cu vin rosu(de vreo 2 ori) si punem si usturoiul pisat.


Le mai lasam 2-3 minute pe foc,pana scade toata zeama ,pana se aromatizeaza friptura si cu usturoiul si ramane ca un sosulet.


Deasupra,cand oprin focul,presaram putin patrunjel uscat.


Garnitura:


Curatam ceapa,o spalam si o tocam marunt.


Morcovul il radem de coaja,il taiem in 3-4 bucati,apoi il facem fasiute subtiri si lungi.


Ardeiul rosu il taiem cubulete.


Rosiile le tocam maruntel.


Intr-o cratita incingem uleiul si punem legumele .


Le sotam cam 1 minute,apoi adaugam 2 cani cu apa.


Orezul il spalam in doua,trei ape,dar sa fie calda.


Cand incep sa fiarba legumele,dam drumul si la orez.


Condimentam cu sare si piper.


Lasam sa se faca la foc potrivit.


Cand a fiert cam pe jumatate punem si rosiile maruntite.


Spre final,cand orezul si legumele sunt bine facute,iar zeama a scazut adaugam zeama de lamaie si mai dam doar cateva clocote.


Inchidem aragazul,presaram marar uscat si acoperim cu un capac 5 minute.


Ne formam o portie pe farfurie ,preparam si o salata de varza si servim.


Pofta buna!!!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de pui la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Rocsi 1

13.01.2012, 11:17

Mirela,Alina,Lau va multumesc
-Sa stii Ana dar asta e ,fapta s-a consumat!!!

jolygina 1

16.01.2012, 11:10

place si acest fel

Rocsi 1

16.01.2012, 16:27

Multumesc Joly!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Praz cu masline si pui