Friptura de rata cu legume sotate si sos de smantana cu capere

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 5 Feb 2014 | 4623 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o rata
  • o lingurita cimbru uscat
  • o lingurita sare
  • o lingurita piper macinat
  • 2 linguri sos de soia
  • un pahar vin alb sec
  • 5-6 boabe de piper
  • 2 foi de dafin

Pentru legume

  • 400 g legume Bonduelle congelate
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita rasa de sare
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 50 ml vin alb

Pentru sos

  • 50 g unt
  • 200 g smantana grasa
  • 10 ml vin alb
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • o lingura cu capere
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper alb macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de rata cu legume sotate si sos de smantana cu capere:

Ungem rata cu sos de soia atat pe exterior cat si in interior apoi o condimentam cu sare,piper si cimbru.Pentru ca era destul de grasuta am renuntat sa o ung cu ulei.
Punem rata intr-o tava si adaugam vinul indoit cu putina apa(1/2 cana).Adaugam cateva boabe de piper si foile de dafin.
Dam tava la cuptor ,la 180 grade si lasam circa o ora si jumatate ,timp in care stropim carnea cu sosul din tava.Astfel rata se va rumeni frumos.
Cand carnea este bine facuta si frumos rumenita  scoatem tava din cuptor iar carnea o asezam pe un platou.
In timp ce carnea este la cuptor ne ocupam de legume.
Decongelam legumele.
Intr-o tigaie incingem uleiul,punem legumele si le lasam la sotat 2-3 min dupa care adaugam vinul si condimentam cu sare si piper.Lasam pana ce vinul se evapora si apoi le scoatem intr-un bol.
Urmeaza prepararea sosului..................intr-o tigaie punem untul la topit,adaugam smantana si lasam sa dea in cateva clocote dupa care adaugam vinul,zeama de lamaie si caperele.Condimentam dupa gust cu sare si piper si mai lasam sa dea in cateva clocote pana ce  se evapora vinul.
Cand totul este gata putem servi carnea alaturi de legumele sotate si de sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de rata cu legume sotate si sos de smantana cu capere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rata umpluta cu mere si portocala pe pat de legume