Friptura de vita iute si crema de ciocolata

de CookieMonster in Vita, 1 Oct 2013 | 3773 vizualizari

 

S-a intors sotul din delegatie si mi-a povestit de un preparat taditional ceh, vita cu frisca...eu nu am avut decat ciocolata in casa. A iesit ceva foarte intersant! Yammy

 

INGREDIENTE

  • 1500 g carne de vita
  • 3 ardei grasi rosii
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 500 ml suc de rosii
  • 3 - 4 linguri sos de soia
  • 3 - 4 linguri ulei
  • 1/2 lingurita coriandru macinat
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei iute
  • 50 ml afinata

Crema de ciocolata

  • 90 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt 65% grasime
  • 1/2 esenta de rom
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de vita iute si crema de ciocolata:

1. Spalati carnea, taiati-o cubulete si puneti-o la fiert 2 ore la foc mic intr-o oala semiacoperita.

2. Spalati, curatati ardeii de samburi si taiatii fasii subtiri.

3. Curatati, spalati si taiati marunt cu ajutorul robotului de bucatarie morcovii si cepele.

4. In 3 -4 linguri de ulei caliti ceapa, morcovii si ardeii. Cand ceapa devine lucioasa adaugati carnea de vita, lasati-o sa se rumenasca amestecand putin. Puneti sucul de rosii, sosul de soia, boia, sare si piper dupa gust. Lasati sa dea in cateva clocote

5. Preincalziti cuptorul de 180 C si dati totul la cuptor 30 de minute. Dupa primele 20 de minute adaugati afinata.

Crema de ciocolata:

1. Topiti untul la foc mic, adaugati ciocolata rupta in patratele, amestcati pana se topeste totul, puneti esenta de rom, luati de pe foc si lasati sa se racesca putin.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vita iute si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rasol de vita cu morcovi la cuptor in sos de bere neagra