Friptura de vitel cu rozmarin

de mihaelar63 in Vita, 23 Apr 2018 | 1154 vizualizari

 

 Rar mai gatesc pentru copilul meu care  este mai mult plecat prin delegatii. Acum cand l-am intrebat ce doreste sa-i prepar, mi-a zis ca vita, asa, rozosina (roz). Am respectat niste pasi obligatorii si am obtinut  o friptura cum scrie cartea : frumoasa, roze, cum ne place.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne vitel [manzat]
  • piper
  • cimbru pudra
  • 2 crengute rozmarin
  • 2 linguri sos soia
  • 1 pahar vin rosu
  • 1 lingura mustar boabe
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingurita pudra usturoi
  • 1 lingurita pudra ghimbir
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri unt
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de vitel cu rozmarin:


  1. Bucata de carne se condimenteaza cu piper, cimbru pudra.

  2. Stropiti cu sosul de soia si turnati vinul rosu.

  3. Presarati cu frunzulitele de la o crenguta de rozmarin taiate.

  4. Lasati carnea la marinat in frigider 1-2 ore.

  5. Din cand in cand se intoarce carnea de pe o parte pe alta.

  6. Se scoate vitelul din marinata si se condimenteaza din nou cu un amestec format din boia, ghimbir si usturoi pudra.

  7. Deasupra se unge cu mustar.

  8. Prajiti bucata de carne intr-o tigaie in care ati pus uleiul impreuna cu doua linguri de unt.

  9. Carnea se prajeste pe toate partile pana devine usor crocanta.

  10. Aceasta operatiune are rolul de a sigila sucul din carne.

  11. Transferati bucata de vitel intr-o tava si se da la cuptor timp de 15-20 minute, la 60-70 grade.

  12. Noua ne place friptura de vitel/ vita pregatita medium, roze, sa nu fie prea in sange. Pentru a obtine asta am apasat usor carnea cu degetul. Nu trebuie sa fie moale. Trebuie sa opuna usoara rezistenta. Asta am invatat in timp.

  13. Dupa ce am scos bucata de vitel din cuptor, trebuie lasata sa se odihneasca vreo 10 minute inainte de a fi feliata. Daca se taie imediat, nu va mai fi suculenta.

  14. Inainte de portionare, sarati si decorati cu rozmarin verde.

  15. Sararea la sfarsit se face pentru ca friptura sa nu se intareasca, sa ramna frageda.

  16. Noi am servit carnea de vita cu pireul acesta: https://www.bucataras.ro/retete/garnitura-pireu-de-cartofi-si-sfecla-86630.html si cu castraveciori murati.


Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

ca si bautura servit langa friptura de vitel, vin rosu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vitel cu rozmarin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

mihaelar63 1

25.04.2018, 23:35

Mimi

mihaelar63 1

25.04.2018, 23:35

Laura a iesit exact asa cum ne doream

mihaelar63 1

25.04.2018, 23:36

Dantes

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornulete fragede
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Friptura de vitel in vas roman cu legume la cuptor