Friptura de vitel cu sos de hrean

de Sidy in Vita, 31 Ian 2013 | 3361 vizualizari

 

Toata lumea stie cat de buna este friptura de vitel la tava.Totusi aceasta reteta este deosebita...secretul sta in sosul cu care este acoperita carnea.
Cu aceasta friptura vei castiga aprecierea si celui mai mofturos mesean.Asta daca ii place sosul picant de hrean cu smantana...
Este o friptura frageda si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru friptura:
  • 800g pulpa de vitel
  • 6 cartofi
  • 200g morcovi baby
  • 1 pastarnac mare
  • 2 cepe
  • ulei de masline aromat
  • 1 lingura vegeta de casa
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • Pentru sos :
  • 200 ml smantana
  • 4 linguri rase hrean( marunt)
  • 1 lingurita otet balsamic
  • ¼ lingurita rasa de zahar
  • ¼ lingurita rasa de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de vitel cu sos de hrean:

Curatam cartofii, pastarnacul si ceapa si le taiem bucati, dupa preferinta.


Intr-un vas termorezistent punem putin ulei de masline , apoi asezam legumele taiate, impreuna cu morcovii baby.Le amestecam.


Deasupra presaram sare, piper si vegeta de casa.


Pulpa de vitel o asezonam pe toate partile, apoi o asezam peste legumele din tava.


Cuptorul se incalzeste in prelabil la 220°C.


Introducem tava cu carnea si legumele la cuptor la foc mare ,sa prinda pulpa o crusta deasupra.


Dupa 25 de minute reducem temperatura la 180°C, intorcand carnea si legumele din cand in cand.


Lasam carnea la cuptor dupa cat de rumenita vrem sa fie, mai in sange sau mai coapta.


Preparam sosul.


Amestecam smantana, hreanul, otetul, zaharul si sarea si punem sosul intr-un bol.


Carnea si legumele se aranjeaza pe un platou si se servesc cu sosul de hrean.


Deasupra presaram patrunjel verde tocat.


Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Pulpa de vitel , inainte de a o felia o lasam in cuptor 10 minute sa se odihneasca , apoi o feliem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vitel cu sos de hrean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Cris2711 1

31.01.2013, 16:45

imi aminteste de Tafelspitz,fain arata

Bunica 1

31.01.2013, 17:55

Pana la mine s-a terminat toata friptura

diana_k 1

02.02.2013, 21:01

foarte buna friptura de vitel....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Friptura de vita cu cartofi noi la cuptor