Friptura din carne de mistret

de Aurelia 07_07 in Mancaruri cu carne, 13 Oct 2013 | 18742 vizualizari

 

O versiune de friptura care este foarte delicioasa:)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru baitul in care trebue sa stea carnea de pe o zi pe alta:
  • 1 kg pulpa de mistret
  • sare
  • piper macinat
  • 1 ceapa mijlocie curatata de coaja si taiata marunt
  • 1 catel de usturoi curatat de coaja si taiat marunt
  • 2 cl.whiskey sau coniac
  • 250 ml vin rosu
  • 5-6 boabe de ienupar
  • 5-6 boabe de piper
  • 2 cuisoare
  • 1 lingurita boabe de mustar
  • Ingrediente pentru friptura:
  • 2 morcovi
  • 3 patrunjei
  • 3 tomate
  • 3 cepe mici
  • frunze de telina
  • frunze de leustean
  • cimbru
  • magheran
  • rozmarin
  • 1/2 lingura mondamin sau faina alba
  • 100 ml smantana lichida proaspata
  • 2 linguri de untura sau 4-5 linguri de ulei
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura din carne de mistret:

Toate ingredientele pentru bait se pun intr-un castron si se amesteca .

Carnea se spala cu apa rece si se pune in castron in acest amestec de mirodenii .

Se acopera castronul cu un capac sau cu folie pana a doua zi.

A doua zi ,scoatem carnea din bait(de la marinat) ,o spalam cu apa rece si o uscam cu un prosop de bucatarie din hartie.

Curatam zarzavatul, il spalam si il taiem rondele,ceapa pestisor iar tomatele curatate de coaja ,le taiem cubulete mici.

Separat , intr-o cratita  de 4 litri , punem untura sau uleiul la incins si prajim carnea pe amandoua partile .

Prajirea se face ,aproximativ 4 minute pe fiecare parte.

Adaugam pe rand la prajit: morcovul,patrunjelul si ceapa.

Le prajim pana au o culoare maroniu deschis.

Taiem marunt cimbrul,magheranul si rozmarinul si le adaugam la prajit cu celelalte.

Adaugam apoi tomatele si lasam sa fiarba pana scade cam trei sfert lichidul din cratita.

Adaugam vinul si cand a dat in clocot adaugam 1-1,5 litru apa ,sare dupa gust si lasam sa fiarba aproximativ o ora pana carnea devine frageda.

Scoatem carnea pe o farfurie,strecuram legumele iar zeama rezultata o punem iar in cratita,punem si carnea sa dea iar in clocot.

 1/2 lingura de amidon sau faina alba o diluam cu smantana si o turnam peste continutul din cratita si cu telul amestecam repede sa nu se faca cocoloase pana da in clocot .

Oprim focul de sub cratita si putem servi cu:pireu de cartofi,spätzle, orez fiert sau orice garnitura dupa preferinta si salata de sezon.

 Eu am servit cu:spätzle si garnitura de ciuperci .

 

 

 

TIPS-URI

1

Friptura se poate servi in combinatii de garnituri si salate de diferite feluri

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura din carne de mistret" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de caprioara cu tarhon si taietei subtiri