Friptura din carne de mistret

de Aurelia 07_07 in Mancaruri cu carne, 13 Oct 2013 | 7036 vizualizari

 

O versiune de friptura care este foarte delicioasa:)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru baitul in care trebue sa stea carnea de pe o zi pe alta:
  • 1 kg pulpa de mistret
  • sare
  • piper macinat
  • 1 ceapa mijlocie curatata de coaja si taiata marunt
  • 1 catel de usturoi curatat de coaja si taiat marunt
  • 2 cl.whiskey sau coniac
  • 250 ml vin rosu
  • 5-6 boabe de ienupar
  • 5-6 boabe de piper
  • 2 cuisoare
  • 1 lingurita boabe de mustar
  • Ingrediente pentru friptura:
  • 2 morcovi
  • 3 patrunjei
  • 3 tomate
  • 3 cepe mici
  • frunze de telina
  • frunze de leustean
  • cimbru
  • magheran
  • rozmarin
  • 1/2 lingura mondamin sau faina alba
  • 100 ml smantana lichida proaspata
  • 2 linguri de untura sau 4-5 linguri de ulei
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura din carne de mistret:

Toate ingredientele pentru bait se pun intr-un castron si se amesteca .


Carnea se spala cu apa rece si se pune in castron in acest amestec de mirodenii .


Se acopera castronul cu un capac sau cu folie pana a doua zi.


A doua zi ,scoatem carnea din bait(de la marinat) ,o spalam cu apa rece si o uscam cu un prosop de bucatarie din hartie.


Curatam zarzavatul, il spalam si il taiem rondele,ceapa pestisor iar tomatele curatate de coaja ,le taiem cubulete mici.


Separat , intr-o cratita de 4 litri , punem untura sau uleiul la incins si prajim carnea pe amandoua partile .


Prajirea se face ,aproximativ 4 minute pe fiecare parte.


Adaugam pe rand la prajit: morcovul,patrunjelul si ceapa.


Le prajim pana au o culoare maroniu deschis.


Taiem marunt cimbrul,magheranul si rozmarinul si le adaugam la prajit cu celelalte.


Adaugam apoi tomatele si lasam sa fiarba pana scade cam trei sfert lichidul din cratita.


Adaugam vinul si cand a dat in clocot adaugam 1-1,5 litru apa ,sare dupa gust si lasam sa fiarba aproximativ o ora pana carnea devine frageda.


Scoatem carnea pe o farfurie,strecuram legumele iar zeama rezultata o punem iar in cratita,punem si carnea sa dea iar in clocot.


1/2 lingura de amidon sau faina alba o diluam cu smantana si o turnam peste continutul din cratita si cu telul amestecam repede sa nu se faca cocoloase pana da in clocot .


Oprim focul de sub cratita si putem servi cu:pireu de cartofi,spätzle, orez fiert sau orice garnitura dupa preferinta si salata de sezon.


Eu am servit cu:spätzle si garnitura de ciuperci .




 

TIPS-URI

1

Friptura se poate servi in combinatii de garnituri si salate de diferite feluri

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura din carne de mistret" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Aurelia 07_07 1

14.10.2013, 13:53

Simona a fost super buna

Lavinia 1

15.10.2013, 09:11

o bunatate

Aurelia 07_07 1

15.10.2013, 20:52

Lavinia a fost super buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Bifes de vanat cu sos Mirandeza si mandioca prajita