Friptura din carne de strut

de Panacris in Mancaruri cu carne, 20 Dec 2016 | 12862 vizualizari

 

Medicul de familie ne-a recomandat să consumăm carne de struț, când ne-a citit rezultatele analizelor, vizând colesterolul, trigliceridele și ..... Am râs la momentul respectiv, de unde să cumpăr struț??? Ei și zilele trecute am tot văzut că s-a pornit o campanie cu carne de struț. Am contact o prietenă ce mi-a oferit un voucher și am pornit comanda. După ceva încurcături a ajuns și carnea acasă ;) No acum cum să fac să nu observe Zmeii ce pun la  cale ;) Așa că în una din zilele când au fost plecați la treburile lor, am pornit “butoanele” :D. Sincer am fost tare încântată ;) Până la urmă le-a plăcut și lor ;) Dar acum, sper să nu devină obișnuiță, că totuși e cam „pipărat” prețul. Ei, dar de sărbători putem veni cu altceva decât tradiționalul porc sau vită ;)
 
 “Bucatile de Drum provin din partea inferioara a pulpei strutului si sunt cel mai putin fragede. Sunt potrivite pentru preparare (gatire) indelungata, taiate in bucati mici, pentru tocanite si gulasuri. Potrivit si pentru preparare la cuptor, excelent atunci cand este afumat. Greutate medie per bucata 650 grame. Pachetele sunt preambalate si pot contine mai multe bucati. 
Frageda, slaba si plina de substante nutritive, carnea de strut este perfecta pentru cei care doresc o alternativa sanatoasa si saraca in grasimi pentru carnea de vita. Cu o medie de 30 grame de proteine per portie si mai putin de 3 grame de grasimi, carnea de strut are o aroma bogata, similara cu cea a carnii de vanat. Cu un continut scazut de colesterol, sodiu si grasimi, carnea de strut este foarte populara in randurile celor care isi doresc o carne aromata, cu aport ridicat de proteine, care este in acelasi timp si sanatoasa. Daca vei gusta carnea noastra de strut, vei intelege de ce din ce in ce mai multi oameni o prefera.”
 
 Sursa: https://www.struti.ro/drum-2

 

INGREDIENTE

  • cca. 650 g pulpă inferioară din carne de struț 
  • pentru marinadă:
  • cca. 50 ml ulei de măsline 
  • 500 ml bere 
  • piper colorat
  • cimbru
  • foaie de dafin
  • cca. 1 lingură sos de soia 
  • cca. 50 g muștar aromat cu zmeură 
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura din carne de strut:

Sosul de soia, muștarul și uleiul de măsline se amestecă până se omogenizează.

Se unge carnea de struț decongelată, ce se pune într-un vas de sticlă, de preferat, se completează cu bere, se condimentează cu mirodeniile de mai sus, se acoperă, apoi se lasă la rece cca. 2 ore sau mai bine până a doua zi.

Carnea condimentată se scoate din baiț, se scurge, apoi se pune la gătit într-un vas termorezistent la cuptor la foc mic, cca. 100 grade, cca. 180 minute.

 Fripura se servește caldă sau chiar rece cu garniturile preferate.

Spor și poftă bună.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura din carne de strut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

MotanLaOale 1

20.12.2016, 22:51

Adauga comentariu...

anca_rm 1

21.12.2016, 09:31

arata bine , cand mai faci vin la tine sa gust

diaconta 1

29.12.2016, 21:14

arata bine dar nu cred ca ma tenteaza sa gust

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Felii de jambon cu usturoi verde, gatite la slow cooker