Iahnie de fasole

de Nadyne in Mancaruri cu carne, 14 Oct 2016 | 1377 vizualizari

 

     Simpla sau cu afumatura, iahnia de fasole este savurata mereu cu placere, fiind una dintre cele mai apreciate mancaruri traditionale.

 

INGREDIENTE

  • 500g fasole boabe
  • afumatura
  • 2-3 cepe
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • 2 linguri pasta de tomate
  • cimbru,
  • dafin,
  • boia de ardei dulce
  • sare,
  • piper
  • 1 leg marar
  • frunze de patrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole:

Fasolea trebuie sa stea la inmuiat 12 ore.


Punem la fiert, cand da in clocot schimbam apa. Procedam la fel de trei ori.


Intre timp, incalzim cuptorul si odata cu el o oala/cratita de lut. Cand vasul este incins bine, turnam fasolea, cu apa cu tot, adaugam afumatura, morcovul si ardeiul taiate cubulete sau fasii, foaia de dafin si cimbru, punem capac si dam la cuptor, la foc potrivit..


Cand fasolea este aproape fiarta, taiem ceapa marunt si o calim intr-o lingura, doua de ulei. Punem peste ceapa translucida pasta de tomate si boiaua si amestecam usor.


Adaugam ceapa peste fasole, amestecam si lasam la cuptor pana boabele sunt bine patrunse si sosul este ingrosat bine.


La final, adaugam sare, piper(dupa gust), mararul taiat marunt si cateva frunze de patrunjel.


Dureaza ceva pana e gata, dar merita!


Servim cu salata de ardei copti sau cu muraturi!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

deyutzky 1

15.10.2016, 18:28

Imi place!

MotanLaOale 1

16.10.2016, 10:47

Rahela Velicu 1

17.10.2016, 21:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Varza calita cu afumatura