Friptura din piept de rata

de Bucataras Medi in Rata, 6 Ian 2012 | 18140 vizualizari

 

O adevarata delicatesa............)))

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de rata
  • zeama de la o portocala(eu am avut o portocala mare)
  • 1 pahar cu vin alb sec
  • 2 linguri rase  zahar brun
  • 1/2 pahar otet balsamic
  • unt
  • sare
  • piper macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura din piept de rata:

Spalam si apoi tamponam cu ajutorul unui prosop absorbant pieptul de rata. Il dezosam si il taiem in doua. Crestam pielea (fara a ajunge la carne) sub forma de romburi. Ungem carnea bine cu unt si condimentam cu sare si piper. Stropim cu putin vin si apoi frigem carnea intr-o tigaie de teflon (fara a adauga ulei) lasand circa 3 minute pe o parte si 3 pe cealalta parte, dupa care asezam carnea intr-o tava.


Facem un amestec din vin, otet balsamic, zahar brun, zeama de portocala si putina grasime care a ramas in tigaia de teflon dupa ce am fript pieptul. Dam la cuptor si avem grija ca din cand in cand sa stropim carnea cu sosul din tava si lasam pana cand sosul scade bine, iar carnea este bine facuta si rumena. Scoatem pieptul de rata pe un platou, iar sosul din tava il punem intr-o sosiera.Taiem friptura si o servim cu sosul rezultat acompaniata de o garnitura.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura din piept de rata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (65)

mena29 1

09.01.2012, 14:17

Mmmm,ce buna!!!

LadyCrs 1

11.07.2012, 16:09

Xandrinne 1

27.03.2017, 20:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Friptura de rata la cuptor