Friptura din piept de rata

de Bucataras Medi in Rata, 6 Ian 2012 | 18848 vizualizari

 

O adevarata delicatesa............)))

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de rata
  • zeama de la o portocala(eu am avut o portocala mare)
  • 1 pahar cu vin alb sec
  • 2 linguri rase  zahar brun
  • 1/2 pahar otet balsamic
  • unt
  • sare
  • piper macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura din piept de rata:

Spalam si apoi tamponam cu ajutorul unui prosop absorbant pieptul de rata. Il dezosam si il taiem in doua. Crestam pielea (fara a ajunge la carne) sub forma de romburi. Ungem carnea bine cu unt si condimentam cu sare si piper. Stropim cu putin vin si apoi frigem carnea intr-o tigaie de teflon (fara a adauga ulei) lasand circa 3 minute pe o parte si 3 pe cealalta parte, dupa care asezam carnea intr-o tava.


Facem un amestec din vin, otet balsamic, zahar brun, zeama de portocala si putina grasime care a ramas in tigaia de teflon dupa ce am fript pieptul. Dam la cuptor si avem grija ca din cand in cand sa stropim carnea cu sosul din tava si lasam pana cand sosul scade bine, iar carnea este bine facuta si rumena. Scoatem pieptul de rata pe un platou, iar sosul din tava il punem intr-o sosiera.Taiem friptura si o servim cu sosul rezultat acompaniata de o garnitura.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura din piept de rata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (65)

mena29 1

09.01.2012, 14:17

Mmmm,ce buna!!!

LadyCrs 1

11.07.2012, 16:09

Xandrinne 1

27.03.2017, 20:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Friptura de rata la cuptor