Friptura frageda de porc la tigaie

de Gherca Daniela in Porc, 3 Dec 2021 | 8286 vizualizari

 

O friptura frageda, usor de facut, tipic ungureasca care este foarte, foarte gustoasa si perfecta chiar si atunci cand ai musafiri!

 

INGREDIENTE

  • 6 bucati de ceafa
  • piper dupa gust
  • chimen (optional)
  • 50ml ulei sau untura daca aveti
  • 2 foi de dafin
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri de boia dulce
  • 3 linguri de smantana
  • 1 lingura sare sau dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura frageda de porc la tigaie:

Condimentam carnea cu sare si piper pe ambele parti, apoi o prajim intr-o tigaie incinsa cu ulei sau untura pana se rumeneste frumos pe fiecare parte. Dupa ce s-a rumenit frumos, adaugam dafinul, usturoiul pisat, amestecam circa un minut, apoi adaugam apa cat sa acopere carnea. Lasam sa fiarba pana scade tot lichidul din tigaie la foc mediu acoperit cu capac. Apoi adaugam boiaua si amestecam bine, pe urma smanatana, amestecam din nou pana se patrunde printre toate bucatile de carne si putem opri focul.

Se serveste cu ce va place, merge cu orice garnitura...noi am preferat legume la tigaie soté!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura frageda de porc la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Carne de porc cu piure de cartofi si morcovi