Friptură în ulei cu garnitură de ciuperci şi smântână

de gaby_duceag in Porc, 19 Mai 2010 | 10416 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru friptură
  • o bucată cotlet de porc de aprox 800-900 gr.
  • rozmarin
  • zeama de la jumătate de lămâie
  • 150 ml ulei (eu am pus amestecat, de măsline şi de floarea soarelui)
  • pentru garnitură
  • 800 gr. ciuperci champignion
  • 500 gr. smântână
  • doua cepe
  • 4-5 căţei usturoi
  • 2 linguri coniac
  • sare
  • piper
  • mărar verde tocat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptură în ulei cu garnitură de ciuperci şi smântână:

răsfoind zilnic blogosfera culinară, îmi fac cu ochiul foarte multe reţete.


dacă ieri m-am oprit la fasolea scăzută cu cârnăcior, pentru astăzi am ales o combinaţie ce s-a dovedit a fi delicioasă: friptura la cuptor in ulei combinată cu ciuperci cu smântână.


carnea de porc o condimentăm cu sare si piper.

din loc in loc facem orificii şi presărăm rozmarin.

o punem intr-un vas cu fund dublu (eu am un ceaun de tuci, preferatul meu).

turnăm deasupra uleiul şi zeama de lămâie, aşezam deasupra o hârtie pentru copt, punem capac şi deasupra o greutate.

băgăm la cuptor pentru aprox. 2 ore (depinde de cuptor, eu am invartit-o odata).



între timp călim ceapa tocată, uşor, adăugăm ciupercile, usturoiul felii, coniacul şi mai călim 10 minute.

turnăm deasupra smântâna (eu am pus şi-o lingură amidon), amestecăm şi mai lăsăm 3-4 minute.

potrivim gustul cu sare şi piper, asortăm cu mărar verde şi aşteptăm să fie gata fripturica.

poftă mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură în ulei cu garnitură de ciuperci şi smântână" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

gaby_duceag 1

21.05.2010, 17:41

ok, prind maine un bol

mena29 1

26.05.2010, 21:47

ela 1

01.06.2010, 00:37

uite cum ma baga nadina la inaintare cica eu astetam ciorba probabil ca sa ii dau ei portia mea

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată asortată, cu varză roșie

de RODIMUR 5

ieri la 23:23

Vegan Club Sandwich

de RODIMUR 5

ieri la 21:52

Prajitura Albina

de anca_rm 6

ieri la 20:45

Carnati de porc la gratar, cu piure de cartofi si muraturi

de vasimur 3

ieri la 19:15

RETETA RECOMANDATA
Escalop de porc cu ciuperci