Frittata cu cartofi si afumatura de casa

de Ancutsa in Mancaruri de legume, 8 Dec 2019 | 391 vizualizari

 

Pentru că aveam în frigider puțină afumătură de casă și nu-mi ajungea pentru altceva, îmi rămăseseră și câțiva cartofi fierți de la un alt preparat, m-am gândit să fac o frittata… astfel că din doar câteva ingrediente, puteți pregăti ceva gustos și bun. Puteți folosi afumătură de casă, kaizer, piept de porc sau ce aveți la îndemână.

 

INGREDIENTE

  • 6 ouă,
  • 4 cartofi,
  • 100 g brânză de vacă,
  • Sare, după gust,
  • 100 g afumătură de casă,
  • 30 ml ulei,
  • 1 l apă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frittata cu cartofi si afumatura de casa:


Se spală cartofii și se fierb în coajă, într-o cratiță cu un litru de apă și o linguriță cu sare. Când sunt fierți, se scurg de apă și se lasă la răcit. Apoi se decojesc și se taie rondele.


Afumătura de casă se taie fâșii lungi și subțiri.


Într-un castron, se sparg ouăle și se bat cu un tel. Se rade brânza și se amestecă.


Într-o tigaie mai mare cu un strat subțire de ulei, se așază cartofii rondele, se rumenesc pe foc mic, nu se amestecă. Se adaugă fășiile de afumătură, apoi ouăle cu brânza, un praf de sare și se pune capacul, lăsând să se rumenească pe foc mic. Se verifică des, iar când s-a rumenit pe margine, se răstoarnă cu grijă pe un platou mare.



Dimensiuni tigaie: 28 cm


Porții: 4


Timp de pregătire: 1h


Timp de gătire: 17 min



Poftă Bună!


Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/12/frittata-cu-cartofi-si-afumatura-de-casa.html

TIPS-URI

1

Nota: eu am folosit o tigaie Tefal de 28 cm comandata din camara Bucatarasului, care mi-a placut mult.

2

Sugestie de servire: această frittata este delicioasă servită cu iaurt grecesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Frittata cu cartofi si afumatura de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Ancutsa 1

15.12.2019, 21:02

Multumesc, Lucy!

oanapl 1

21.12.2019, 21:30

Delicioasa!

Ancutsa 1

22.12.2019, 21:04

Multumesc frumos, Oana!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5202 puncte

Panacris

4841 puncte

Rocsi

4199 puncte

RODIMUR

3311 puncte

mirela0911

3310 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Oua umplute cu pate de casa
  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Vinete aperitiv

de RODIMUR 7

ieri la 20:03

Gem de gutui cu lavanda

ieri la 16:45

Supa gulas la slow cooker Crock Pot

de katty 6

pe 19.10 la 19:48

Desert tort cu crema de mascarpone cu frisca si afine

de RODIMUR 7

pe 19.10 la 13:36

RETETA RECOMANDATA
Cartofi crantzaniti cu usturoi si ementaler