Frittata cu creveti

de madi_marin in Fructe de mare, 7 Aug 2016 | 4489 vizualizari

 

După reţeta lui Jamie Oliver, ale carui preparate colorate imi plac la nebunie!

 

INGREDIENTE

  • 3 ouă
  • coaja rasă de la o jumătate de lămâie mică
  • zeama de la o jumătate de lămâie mică
  • 1 lingură cu parmezan ras fin
  • 100 g creveţi curăţaţi
  • 1 ardei iute murat
  • sare de mare
  • piper proaspăt măcinat
  • o nucă de unt
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 2 fire de mărar proaspăt tocat
  • 1 fir subţire de ceapă verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frittata cu creveti:

Încălzim cuptorul la 220 grade.

Într-un castron amestecăm ouăle cu un praf de sare şi piper, apoi adăugăm mărarul şi partea albă a cepei verzi tocate, coaja şi zeama de lămâie şi parmezanul.

Jumătate din cantitatea de creveţi se taie mărunt, iar restul se lasă întregi şi se adaugă şi ei peste ouăle bătute.

Untul şi uleiul se pun la foc mic şi când compoziţia s-a omogenizat se toarnă într-un vas mic pentru cuptor.

Se adaugă compoziţia pregătită şi se dă vasul la cuptor pentru 8-10 minute până ce frittata e coaptă.

Se serveşte cu felii de pâine uşor prăjite pe grătarul încins, ardei iute murat şi rondele de codiţe de ceapă verde rămase.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Frittata cu creveti" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

RuxyRux 1

07.08.2016, 23:27

Ce bine arata draga mea!

Ksenya 1

08.08.2016, 09:10

ce bun e si ce bine arata!

Xandrinne 1

09.08.2016, 09:15

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Stridii cu sos de ceapa si unt