Frittata cu creveti

de madi_marin in Fructe de mare, 7 Aug 2016 | 638 vizualizari

 

După reţeta lui Jamie Oliver, ale carui preparate colorate imi plac la nebunie!

 

INGREDIENTE

  • 3 ouă
  • coaja rasă de la o jumătate de lămâie mică
  • zeama de la o jumătate de lămâie mică
  • 1 lingură cu parmezan ras fin
  • 100 g creveţi curăţaţi
  • 1 ardei iute murat
  • sare de mare
  • piper proaspăt măcinat
  • o nucă de unt
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 2 fire de mărar proaspăt tocat
  • 1 fir subţire de ceapă verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frittata cu creveti:

Încălzim cuptorul la 220 grade.


Într-un castron amestecăm ouăle cu un praf de sare şi piper, apoi adăugăm mărarul şi partea albă a cepei verzi tocate, coaja şi zeama de lămâie şi parmezanul.


Jumătate din cantitatea de creveţi se taie mărunt, iar restul se lasă întregi şi se adaugă şi ei peste ouăle bătute.


Untul şi uleiul se pun la foc mic şi când compoziţia s-a omogenizat se toarnă într-un vas mic pentru cuptor.


Se adaugă compoziţia pregătită şi se dă vasul la cuptor pentru 8-10 minute până ce frittata e coaptă.


Se serveşte cu felii de pâine uşor prăjite pe grătarul încins, ardei iute murat şi rondele de codiţe de ceapă verde rămase.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Frittata cu creveti" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

RuxyRux 1

07.08.2016, 23:27

Ce bine arata draga mea!

Ksenya 1

08.08.2016, 09:10

ce bun e si ce bine arata!

Xandrinne 1

09.08.2016, 09:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Tagliatele mare e monti (cu calamar si ciuperci) by Alex Teacher