Frittata cu spanac si chorizo

de Anamaria Cook in Aperitive / Garnituri, 8 Iun 2012 | 1991 vizualizari

 

O delicioasa si sanatoasa reteta, excelenta pentru micul dejun sau de ce nu, chiar pentru o gustare in timpul zilei. Puteti inlocui legumele dupa preferinta sau anotimp.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • spanac fiert si tocat(dupa preferinta)
  • 50g cascaval
  • 4-5 felii carnat chorizo
  • 2 fire ceapa verde
  • 5 rosii cherry
  • 6 linguri de lapte dulce
  • 8 masline feliate
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frittata cu spanac si chorizo:

Taiati ceapa marunt, fierbeti si tocati spanacul si dati cascavalul prin razuitoarea mare. Feliati rosiile, taiati carnatul chorizo in cuburi mici si prajiti-l in putin ulei pentru 2-3 minute la foc mic.


Bateti ouale cu un praf de sare si piper si laptele dulce, adaugati legumele cascavalul, chorizo prajit si maslinele feliate si amestecati bine.


Puneti pe foc o tigaie cu putin ulei pe care o puteti apoi pune in cuptor sau sub gratar, eu am gasit o tava folosita in Marea Britanie pentru yorkshire pudding si mi-au iesit 4 mini frittata. Incingeti bine uleiul apoi turnati ouale si lasati sa se inchege putin la baza.


Puneti tigaia sau vasul folosit sub gratar (sau in cuptor la temperatura medie) pana ce ouale s-au gatit si se formeaza o crusta aurie la suprafata.


Cand este gata scoateti pe un prosop de hartie pentru a elimina surplusul de ulei si serviti cu salata preferata sau o felie de paine prajita.


POFTA BUNA!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Frittata cu spanac si chorizo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Anamaria Cook 1

09.06.2012, 15:25

Multumesc

mamaieelena 1

09.06.2012, 20:40

Alinutza80 1

09.06.2012, 20:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Turte cu urda si marar