Frittata cu spanac si chorizo

de Anamaria Cook in Aperitive / Garnituri, 8 Iun 2012 | 2529 vizualizari

 

O delicioasa si sanatoasa reteta, excelenta pentru micul dejun sau de ce nu, chiar pentru o gustare in timpul zilei. Puteti inlocui legumele dupa preferinta sau anotimp.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • spanac fiert si tocat(dupa preferinta)
  • 50g cascaval
  • 4-5 felii carnat chorizo
  • 2 fire ceapa verde
  • 5 rosii cherry
  • 6 linguri de lapte dulce
  • 8 masline feliate
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frittata cu spanac si chorizo:

Taiati ceapa marunt, fierbeti si tocati spanacul si dati cascavalul prin razuitoarea mare. Feliati rosiile, taiati carnatul chorizo in cuburi mici si prajiti-l in putin ulei pentru 2-3 minute la foc mic.


Bateti ouale cu un praf de sare si piper si laptele dulce, adaugati legumele cascavalul, chorizo prajit si maslinele feliate si amestecati bine.


Puneti pe foc o tigaie cu putin ulei pe care o puteti apoi pune in cuptor sau sub gratar, eu am gasit o tava folosita in Marea Britanie pentru yorkshire pudding si mi-au iesit 4 mini frittata. Incingeti bine uleiul apoi turnati ouale si lasati sa se inchege putin la baza.


Puneti tigaia sau vasul folosit sub gratar (sau in cuptor la temperatura medie) pana ce ouale s-au gatit si se formeaza o crusta aurie la suprafata.


Cand este gata scoateti pe un prosop de hartie pentru a elimina surplusul de ulei si serviti cu salata preferata sau o felie de paine prajita.


POFTA BUNA!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Frittata cu spanac si chorizo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Anamaria Cook 1

09.06.2012, 15:25

Multumesc

mamaieelena 1

09.06.2012, 20:40

Alinutza80 1

09.06.2012, 20:52

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

9810 puncte

RODIMUR

8220 puncte

Rocsi

5000 puncte

mirela0911

4940 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Conopidă împănată cu cașcaval, la cuptor

de RODIMUR 5

ieri la 21:07

Briose cu banane

ieri la 14:00

Ciorba de perisoare a la grec

ieri la 13:03

Salata Curcubeu

de RODIMUR 5

ieri la 00:52

RETETA RECOMANDATA
Placinta dobrogeana