Frittata - Omleta la cuptor

de InvatsaBucataresccom in Aperitive / Garnituri, 3 Noi 2014 | 2725 vizualizari

 

Iată o rețeta cat se poate de simpla: omleta! Eu ii zic omleta, dar de fapt se numește frittata, pentru ca se începe pe aragaz și se termina la cuptor și incorporează mai multe ingrediente, care se adaugă cat oul este încă nefăcut.

Prima data am văzut o forma a acestei rețete la o emisiune a unui celebru bucătar englez. Nu aveam idee ca se numește frittata, și nici el nu a menționat asta, eu am văzut-o doar ca pe o posibilitate, mult mai simpla, de a face o omleta care sa arate aspectuos, ca o pizza uneori, și am decis sa o prepar.

 

INGREDIENTE

  • 4-5 oua
  • 1 ardei gras ( merge capia sau gogoșar)
  • 3-4 fire de ceapa verde ( sau ¼ ceapa medie)
  • un pumn de pătrunjel tocat
  • 20-30 grame de parmezan
  • 4-5 felii de bacon (costița afumata, poate un fel de salam uscat)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frittata - Omleta la cuptor:

Se încinge cuptorul la 220g ( opțiunea grill)


Se toaca ardeiul cu ceapa verde și se călesc la foc mediu, în ulei de măsline. Când sunt aproape pătrunse, Se adaugă ouăle amestecate cu parmezanul ras și un vârf de cuțit de praf de piper; se amesteca tot conținutul cu ajutorul unei palete pentru a uniformiza amestecul și se lasă la foc mic încă 5-7 minute pentru a forma o ușoara crusta la fund. După 5 minute se adaugă feliile de bacon și se baga în cuptor cca. 10-15 minute sau pana când omleta este rumena la suprafața.

 

TIPS-URI

1

Nu adăugați sare, deoarece parmezanul este destul de sărat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Frittata - Omleta la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

claudiaO 1

04.11.2014, 09:04

buna tare la micul dejun

Rocsi 1

04.11.2014, 20:58

Papalapap 1

05.12.2014, 16:26

Uau, ce bine arata! As dori o portie, va rog!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu pui rotisat si ciuperci

de xana 5

la 12:36

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

RETETA RECOMANDATA
Omleta cu cartofi (Tortila)