Fructe facute salata

de Patricia Iordache in Salate, 12 Mai 2013 | 9185 vizualizari

 

Pentru ca am un baietel care adora fructele, fac des aceasta salata - in diferite combinatii - si m-am gandit ca ar fi bine sa va arat si voua ce-a iesit. Sper sa o incercati si sa va placa.

 

INGREDIENTE

  • 1 pepene galben micut (al meu a avut diametrul de 12 cm);
  • 1 portocala;
  • 2 kiwi;
  • 1 mar;
  • 10-12 capsuni;
  • 1 lamaie (zeama);
  • 30 gr. stafide;
  • 10-15 visine din visinata;
  • 4 linguri visinata;
  • 2 linguri zahar (de preferat brun)/miere;
  • 8-10 boabe strugure negru;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fructe facute salata:

Spalam toate fructele. 

Pepenele (cu tot cu coaja) il taiem pe jumatate cu ajutorul unui cutit special (in forma de triunghi). Taiem apoi capatul cu codita astfel incat sa putem avea stabilitate (asemenea unei farfurii).

Cu ajutorul unei linguri, scoatem cu grija miezul pepenelui, fiind foarte atenti sa nu gaurim partea de jos.

Taiem miezul in bucatele mici.

Punem visinata intr-un vas si adaugam stafidele pe care le lasam la hidratat pana pregatim fructele. Scoatem samburii visinelor.

Curatam de coaja portocala si kiwi. Rupem coditele capsunelor. Taiem in bucati mici fiecare fruct si le punem intr-un castron incapator. Adaugam visinele, stafidele  visinata si zaharul. Amestecam bine si lasam la frigider pentru 30 minute.

Asezam salata de fructe in jumatatile de pepene si ornam dupa bunul plac.

TIPS-URI

1

Putem adauga si frisca in momentul servirii;

2

Feliile de mar le stropim cu zeama de lamaie, imediat ce au fost taiate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fructe facute salata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata fructata de cus-cus cu citrice