Fudulii de tauras - I ( la gratar )

de Ina in Mancaruri cu carne, 29 Mai 2011 | 17987 vizualizari

 

De curand mi-a adus Costel ditai' fuduliile de tauras . Doua. Nu bucati, ci kg. :))) Asa ca m-am pus pe jupuit , transat, feliat, fript si prajit ....
Stiu ca unele dintre voi veti fi oripilate, dar fuduliile bine gatite sunt un deliciu!!!!!!! ;) =)))))))))

 

INGREDIENTE

  • 4 fudulii de tauras
  • 50 ml otet,
  • 150 ml apa
  • 100 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • ierburi italiene de la Kotanyi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fudulii de tauras - I ( la gratar ):

 

Fuduliile se cresteaza pe o parte si curata bine de pielea invelitoare . Sectionam pe lung si lasam jumatatile in apa rece cu otet, cca 30 minute, apoi le mai spalam in 2-3 ape si le scurgem bine. 

Condimentam  cu sare, piper, cimbru si/sau condimente de la kotanyi - ierburi italiene . Intr-o tava turnam 2-3 linguri cu ulei si 100 ml vin alb. Asezam cu grija jumatatile de fudulii si punem 10 minute la 180 grade in cuptorul cu halogen. ( Operatiunea se poate executa si la aragaz ) . Scurgem fuduliile si le asezam pe gratar, lasand sa se friga cca 10 minute pe fiecare parte.

Servim alaturi de legume fierte sau la grill . 

 

TIPS-URI

1

Mirosul de fudulii va disparea total daca le tii in apa cu otet pentru cca 30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fudulii de tauras - I ( la gratar )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (86)

MOKUSKA 1

07.08.2014, 15:15

minunate, e o delicatesa.

Panacris 1

21.04.2016, 08:26

Ina 1 29.05.2011, 15:33
" deci 7 tauri sau 3,5 ? ca nu stiu cum sunt dotati "
Sylvia, doi au fost tauri comunali, cum se zice... , unul era mai de cartier ( copilas ) , iar unul cred ca era veteran de razboi... )) Bunnnne!

katty 1

21.04.2016, 08:38

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi umpluti cu carne tocata