Fursecuri

de diaconta in Dulciuri, 16 Dec 2012 | 2299 vizualizari

 

Nu prea fac eu multe fursecuri,mi se par migăloase,aşa că din aceeaşi compoziţie am meşterit mai multe forme.Nu sunt foarte frumoase dar sunt bune.

 

INGREDIENTE

Pentru coca:

  • 500 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 2 linguri smântâna
  • 2 galbenusuri
  • Sare
  • Vanilie
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Coaja de lamâie

Pentru bezea:

  • 2 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • O lingura amidon
  • 2 linguri migdale macinate
  • Zeama de lamâie

Mai avem nevoie de:

  • Gem de coacaze roşii sau orice alt gem
  • Fulgi de migdate
  • Ornamente din zahar
  • Zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri:

Faina am amestecat-o cu un praf de sare,praful de copt si zaharul.


Am pus apoi untul rece taiat bucati si am amestecat cu degetele pana am obtinut o compozitie nisipoasa.


Am adaugat galbenusurile si smântâna,vanilia si coaja de lamâie.


Am amestecat pâna s-au omogenizat toate ingredientele,am acoperit cu o folie si am lasat la frigider 30 de minute.


Albusurile le-am batut spuma tare,am adaugat zaharul,zeama de lamâie,iar la final amidonul si faina de migdale.


Am scos cate o bucata de coca din frigider,adica atat cât am pus la cuptor.


Am întins o foaie si am taiat sub forma de floare.


Bezeaua am pus-o cu ajutorul unui poş formând un inel pe marginea formei taiate.


La mijloc am pus gemul de coacaze.


Am presarat cateva ornamente de zahar si am pus la cuptor cam 20 de minute,pâna când s-a întarit si bezeaua.


Le-am lasat sa se raceasca si le-am pudrat cu zahar.


Din aceeasi compozitie am taiat si alte forme si am format si niste cornulete pe care le-am presarat cu fulgi de migdale.


Dupa ce s-au racit se pastraza într-o cutie închisa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (84)

Panacris 1

19.12.2012, 07:53

Cat pe ce, sa ratez aceste minunatii!

diaconta 1

19.12.2012, 08:44

Cristina)) nu cred ca ratezi ceva

Panacris 1

20.12.2012, 14:15

)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri Linzer cu gem de zmeura