Fursecuri cu bezea

de LUK in Prajituri, 1 Sep 2013 | 7187 vizualizari

 

Nu le mai stiu denumirea in maghiara,stiu ca e ceva specific lor pentru ca soacra mea care e unguroaica e specialista in ele..sunt delicioase.

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina
  • 200 gr unt rece
  • 3 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • Bezea:
  • 3 albusuri mari
  • 200 gr zahar pudra
  • gem de caise pentru lipit fursecurile
Portii: 40
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu bezea:

Aluatul pentru fursec se pregateste astfel:


Se amesteca untul cu zaharul si coaja de lamaie apoi se incorporeaza faina.Aluatul trebuie sa fie elastic dar nelipicios.Acesta se pune in frigider,acoperit cu o folie sau intr o punga,timp de 30min.In tot acest timp pastrati albusurile la rece.


Scoateti aluatul din frigider,tapetati cu faina blatul de lucru si intindeti aluatul intr un strat de apox 1 cm,nu trebuie sa fie foarte subtire dar nici gros,poate se observa din poza in care sunt in tava maro,pregatite pentru cuptor.Nemaipostand demult retete am si uitat sa fac poze,apoi mi am zis ca e pacat sa nu va fac cunoscuta si voua reteta.deci..cam asa cu grosimea..


Taiem cu un pahar sau cu o forma rotunda cerculetele,le asezam in tava de copt si apoi ne ocupam de bezea.


Batem albusurile spuma cu 2-3 picaturi de lamaie .Cand sunt spuma tare,adaugam treptat zaharul pudra.Vom obtine o spuma densa astfel incat daca intoarcem bolul cu susul innos,spuma nu va curge.Aceasta spuma o vom pune pe fiecare cerculet,fie cu un posh de patiserie(asa cum am facut eu)fie cu o lingurita.


Tava astfel pregatita se coace in cuptorul preincalzit la foc mic,eu am setat la 130 de grade,le am copt anevoios ,dar asa am obtinut o bezea crocanta,uscata si pe interior si pe exterior.Daca nu aveti un cuptor bun,puteti coace 10min fursecurile,apoi sa puneti si sa coaceti bezeaua la foc foarte mic(asa face soacra mea).Eu la temperatura de 130 de grade le am lasat 15min apoi am redus la 80de grade si am lasat doar pe treapta de sus focul inca 10 min.


Fursecurile astfel coapte le lipim cu gem de caise,ungand cate un fursec cu gem si lipindu l de un altul.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

simona72 1

02.09.2013, 11:02

Ce frumusele!

Micutza Luana 1

03.09.2013, 15:13

bun bun

Krystyan Trendy 1

11.12.2013, 17:24

delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu tarate de ovaz