Fursecuri cu ciocolata

de Constelatialeu in Dulciuri, 21 Noi 2016 | 4480 vizualizari

 

De ceva vreme, ma obsedeaza fursecurile astea, dar nu-mi picase fengsuiu closca si n-am putut sa le fac, azi taman ce ascultam niste muzica relaxanta a la Mozart, mi-a picat fengsuiu.....

 

INGREDIENTE

  • 200 gr ciocolata neagra
  • 90 gr unt cu 70% grasime
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • 200 gr faina
  • 25 gr cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 fiola esenta rom
  • un praf de sare
  • zahar pudra
Portii: 35
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu ciocolata:

Mai intai am amestecat faina cu cacao si praful de copt. Apoi am pus sa se topeasca untul cu ciocolata, pe baie de abur, dupa ce s-a topit, am tras de pe foc vasul si am adaugat zaharul, am amestecat bine sa se topeasca zaharul, am adaugat sarea , esenta si ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. La final am adaugat ingredientele solide, am omogenizat bine, am acoperit vasul si l-am dat la rece pentru o ora. Dupa o ora, am scos vasul din frigider am format bilute de cca 21 g de grame si le-am tavalit prin zahar pudra, nu le tavaliti pe toate partile ca se arde zaharul pe partea care sta pe tava.... Le-am asezat in tava de la aragaz, tava tapetata cu hartie de copt. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 170 grade, se tin 10-12 min nu mai mult. Se lasa sa se raceasca in tava. Sunt crocante la exterior si moi inauntru....

TIPS-URI

1

PS. nu faceti ca mine, adica nu le tavaliti in zahar pe toate partile, partea care vine pusa pe tava, sa fie fara zahar ca se cam arde-n cuptor...mie imi place si mai caramelizat asa...dar voi nu faceti asa....

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mirela0911 1

22.11.2016, 06:50

Astea îmi plac și mie, trebuie sa le fac și eu!

Merisor 1

22.11.2016, 07:27

Astea-mi plac si mie!

simona72 1

22.11.2016, 07:55

Si baietii mi-au cerut sa le fac cu ciocolata! Astept sa-mi pice si mie fengsuiul ala al tau...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "aproape" Marble