Fursecuri cu ciocolata si fulgi de ovaz

de Rocsi in Dulciuri, 24 Ian 2016 | 1729 vizualizari

 

Fursecuri, fursecuri, cine vrea fursecuri? Hai, stiu eu ca nu le refuzati si va plac, mai ales langa o cana de cafea aburinda, un ceai...Am dreptate? Eu va servesc oricum.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar
  • 60 gr ciocolata amaruie
  • 40 gr ciocolata cu lapte
  • 60 gr nuca
  • 3 linguri fulgi de ovaz
  • 320 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja rasa de portocala
Portii: 35
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu ciocolata si fulgi de ovaz:

Punem in blender ciocolata rupta bucatele ii dam cateva pulsuri.
Peste, adaugam miezul de nuca si mai pulsam pana si aceasta este maruntit.

Untul, de la temparatura camerei il mixam cu zaharul si oul.
Punem amestecul de ciocolata cu nuca, fulgii de ovaz si amestecam.
Adaugam si coaja rasa de portocala, praful de copt, faina si incepem sa incorporam totul cu mana.
Vom obtine un aluat nelipicios. Il dam la rece pentru 20 de minute.

Scoatem aluatul din frigider, rupem bucatele, formam mici bilute pe care le aplatizam. Puteti decupa fursecurile si cu ajutorul formelor.
Asezam fursecurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu putin spatiu intre ele.

Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 12-15 minute, cat se rumenesc usor.

Cand sunt gata, le scoatem, le lasam sa se racoreasca apoi le pastram intr-o cutie metalica cu capac sau o caserola.
Din aceasta cantitate am obtinut 35 de fursecuri delicioase!

 

RETETA IN IMAGINI

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de ovaz-0
Fursecuri cu ciocolata si fulgi de ovaz-1
Fursecuri cu ciocolata si fulgi de ovaz-2
Fursecuri cu ciocolata si fulgi de ovaz-3
Fursecuri cu ciocolata si fulgi de ovaz-4
Fursecuri cu ciocolata si fulgi de ovaz-5
Fursecuri cu ciocolata si fulgi de ovaz-6
Fursecuri cu ciocolata si fulgi de ovaz-7
Fursecuri cu ciocolata si fulgi de ovaz-8

COMENTARII (56)

Rocsi

Rocsi 1

03.02.2016, 19:55

Melinda

ela

ela 1

13.02.2016, 14:29

am in plan de multa vreme sa imi fac niste biscuiti de astia la cafea sa nu mai cumpar,dar nu mai apuc sa fac

Rocsi

Rocsi 1

13.02.2016, 18:41

Ela, se fac asa simplu si repede. poti face o cantitate mai mare, ii pastrezi intr-o cutie cu capac, la rece si ai mai mult timp

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!