Fursecuri cu ciocolata si nuca de cocos

de CameliaR in Dulciuri, 7 Noi 2016 | 3178 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 220 g faina
  • 100 g unt
  • 110 g zahar
  • 1 ou
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • Pentru crema:
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • Pentru ornat:
  • miere+cocos
Portii: 38
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu ciocolata si nuca de cocos:

Intr-un bol punem untul moale si zaharul. Mixam pana cand se incorporeaza cele doua ingrediente. Adaugam oul, praful de sare si esenta de vanilie. Mixam pana cand amestecul devine omogen. Adaugam faina si mixam usor pana se incorporeaza. Scoatem aluatul pe masa de lucru si il framantam putin. Aluatul trebuie sa fie moale, dar nelipicios Presaram faina peste aluat si pe masa de lucru. Cu un sucitor intindem aluatul iar apoi incepem sa decupam cu ce forma dorim.  Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam fursecurile in tava. Mie mi-au intrat 15 de fursecuri in tava. Am copt 2 tavi. Introducem tava in cuptor, si o lasam la 170 grade C (sau treapta 2), timp de 13 minute-15 minute, sau pana cand fursecurile se rumenesc usor la suprafata. 

Crema de ciocolata

Intr-o craticioara punem frisca.  Incalzim frisca lichida ( fara sa o aducem in punctul de fierbere). Luam de pe foc si adaugam ciocolata cu lapte rupta in bucatele. Amestecam continuu pana se topeste ciocolata. Lasam crema sa ajunga la temperatura camerei, iar apoi o lasam in frigider timp de 15-20 de minute. Dupa ce au trecut cele 15-20 de minute, scoatem crema si o mixam pana devine cremoasa. Punem ciocolata intr-un bol micut.

 Am uns fursecul cu miere si am presarat nuca de cocos iar apoi am pus cate o lingurita de ciocolata si l-am mancat. Asa am procedat de fiecare data cand am avut pofta sa mananc fursecuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu ciocolata si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ghoriba (fursecuri Maroc)