Fursecuri cu ciocolata si nuca de cocos

de Camelya in Dulciuri, 7 Noi 2016 | 551 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 220 g faina
  • 100 g unt
  • 110 g zahar
  • 1 ou
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • Pentru crema:
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • Pentru ornat:
  • miere+cocos
Portii: 38
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu ciocolata si nuca de cocos:

Intr-un bol punem untul moale si zaharul. Mixam pana cand se incorporeaza cele doua ingrediente. Adaugam oul, praful de sare si esenta de vanilie. Mixam pana cand amestecul devine omogen. Adaugam faina si mixam usor pana se incorporeaza. Scoatem aluatul pe masa de lucru si il framantam putin. Aluatul trebuie sa fie moale, dar nelipicios Presaram faina peste aluat si pe masa de lucru. Cu un sucitor intindem aluatul iar apoi incepem sa decupam cu ce forma dorim. Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam fursecurile in tava. Mie mi-au intrat 15 de fursecuri in tava. Am copt 2 tavi. Introducem tava in cuptor, si o lasam la 170 grade C (sau treapta 2), timp de 13 minute-15 minute, sau pana cand fursecurile se rumenesc usor la suprafata.


Crema de ciocolata


Intr-o craticioara punem frisca. Incalzim frisca lichida ( fara sa o aducem in punctul de fierbere). Luam de pe foc si adaugam ciocolata cu lapte rupta in bucatele. Amestecam continuu pana se topeste ciocolata. Lasam crema sa ajunga la temperatura camerei, iar apoi o lasam in frigider timp de 15-20 de minute. Dupa ce au trecut cele 15-20 de minute, scoatem crema si o mixam pana devine cremoasa. Punem ciocolata intr-un bol micut.


Am uns fursecul cu miere si am presarat nuca de cocos iar apoi am pus cate o lingurita de ciocolata si l-am mancat. Asa am procedat de fiecare data cand am avut pofta sa mananc fursecuri.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu ciocolata si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Camelya 1

08.11.2016, 10:07

Multumesc!

merisor 1

08.11.2016, 13:11

Panacris 1

11.11.2016, 13:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinte cu branza dulce
  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fasole verde în sos de roșii

de RODIMUR 5

ieri la 21:41

Sacul lui Moş Crăciun

de Ancutsa 5

ieri la 20:23

Dulceaţă de citrice

de Ancutsa 5

ieri la 14:16

Briose cu picaturi de ciocolata si frisca

ieri la 12:44

Învârtita cu nuci și dulceață de caise

de RODIMUR 5

pe 14.12 la 23:04

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri duo