Fursecuri cu gutui si prune

de roman in Dulciuri, 6 Ian 2017 | 2403 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori
 

 

INGREDIENTE

  • 1 galbenus
  • 300 g faina
  • o esenta de vanilie
  • 170 g unt
  • 80 g zahar pudra
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 praf de sare
  • gem de prune
  • dulceata de gutui
  • nuca de cocos
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu gutui si prune:

Untul se mixeaza impreuna cu zaharul pudra, iar cand compozitia devine spumoasa se adauga treptat galbenusul si esenta de vanilie. Intr-un bol, se amesteca faina cu un praf de sare si cu un plic de praf de copt, dupa care se adauga totul, treptat, peste compozitia cu unt, avand grija ca faina sa fie incorporata bine, framantand pana se obtine un aluat omogen. Pentru a fi cat mai fraged, este recomandat ca aluatul obtinut sa fie lasat in frigider timp de o ora. Dupa aceea, din aluat se formeaza bile mici, in mijlocul carora se va apasa usor pentru a forma un spatiu care va fi umplut cu dulceata de caise si gemul de prune. Fursecurile se pun intr-o tava cu hartie de copt si se pun in cuptorul incins,pentru 8-10 minute. Se adauga optional pe deasupra nuca de cocos. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu gutui si prune" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune a la Augsburg ( Augsburger Zwetschgendatschi)