Fursecuri cu lamaie

de anca_rm in Prajituri, 22 Dec 2014 | 1541 vizualizari

 

Am vazut postarea Inei cu aceasta reteta si am listat-o . Ea a incercat reteta de la Timea. Apoi a facut si Simona si atat de bine aratau incat nu am putut rezista . Multumesc Timea , Ina , Simona pentru reteta .

 

INGREDIENTE

  • 250 gr rama mit butter , sau unt
  • 150 gr zahar pudra
  • 2 oua
  • coaja rasa de la o lamaie
  • sucul de la o lamaie
  • 450 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura apa de flori de portocale
  • Extra : 3 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu lamaie:

Mixam margarina sau untul impreuna cu zaharul pana cand se face ca si o spuma . Nu o sa dureze foarte mult pentru ca avem nevoie de margarina la temperatura camerei si zahar pudra .Adaugam pe rand cele doua oua mixand dupa fiecare . Punem coaja si zeama de lamaie si apa de flori de portocal . Adaugam faina amestecata in prealabil cu praful de copt . In functie de consistenta aluatului mai adaugati 50 gr de faina daca este prea moale .


Punem aluatul intr-o folie de plastic si il dam la frigider pentru 1 ora.


Pregatim o tava si pornim cuptorul la 180 grade.


Din aluatul scos de la frigider formam fursecurile rotunde de marimea unei nuci . Le dam pe fiecare prin zahar pudra si le asezam in tava cu spatiu intre ele .


Dam tava la cuptor si le coacem 10-15 minute .


Le lasam la racit si le asezam in cutii metalice inchise ermetic . Cu cat stau mai mult cu atat vor fi mai fragede si bune .



 

TIPS-URI

1

Pudrati cu zahar pudra vanilat

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Rocsi 1

22.12.2014, 22:14

Buneeeeeeeeee

mirela0911 1

28.12.2014, 09:24

Excelente sunt!

Raisha 1

24.01.2015, 17:25

Waw! Mi-ai facut pofta, ma apuc si eu sa le fac chiar acum!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti (crinkles) cu lamaie