Fursecuri cu nuca

de Valclaudia in Dulciuri, 12 Oct 2013 | 1478 vizualizari

 

Va multumesc tuturor pentru urari... In semn de multumire va servesc cu acesti biscuiti fragezi.....

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 gr. unt
  • 380 - 400 gr. faina alba
  • 4 oua
  • 1/2 plic praf de copt stins intr-o lingurita suc de lamaie
  • 100 gr. zahar tos
  • 200 gr. nuca macinata
  • Pentru glazura:
  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • 20 ml frisca lichida
  • Pentru decor:
  • cca 150 gr samburi de nuca (jumatati)
  • ciocolata alba menaj (rasa)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nuca:

Amestecam untul (la temperatura camerei) cu zaharul, nuca si praful de copt stins in suc de lamaie. Adaugam pe rand ouale, apoi incorporam faina.


Obtinem un aluat elastic pe care-l tinem 30 min. la rece.


Il intindem pe masa de lucru infainata, decupam floricele pe care le asezam pe hartie de copt in tava, le coacem la foc potrivit pana se rumenesc usor.


Incalzim frisca lichida intro craticioara, rupem ciocolata, o adaugam in frisca si amestecam pana obtinem o glazura omogena.


Cu aceasta glazura ungem fursecurile folosind pensula de silicon.


Peste fiecare floricica asezam cate un sambure de nuca iar la final presaram ciocolata alba rasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Lavinia 1

12.10.2013, 13:57

Minunate

Rocsi 1

12.10.2013, 18:42

Foarte bune

bianca92 1

27.10.2013, 14:07

Delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Nuci cu crema de ciocolata