Fursecuri cu nuca

de Bianca20 in Dulciuri, 27 Iun 2015 | 2694 vizualizari

 

Cum trebuia sa am musafiri ( doar unul, dar face cat 5), m-am gandit sa fac ceva usor de mancat. Fursecurile cu nuca a fost prima reteta care mi-a venit in minte si care pareau sa fie pe placul tuturor. Au iesit super bune, drept dovata ca acum mai trebuie sa fac o tava. Sper sa va placa si voua si sa incercati reteta.

 

INGREDIENTE

  • 120 g unt;
  • 50 g zahar;
  • 1 ou;
  • 150 g faina;
  • un praf de sare;
  • 1/2 lgt. praf de copt;
  • 100 g. miez de nuca;
  • 1 lgt. esenta de vanilie;
  • gem de capsuni, cirese, etc;
Portii: 16
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nuca:

Untul, la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana devine cremos. Se adauga galbenusul si faina amestecata cu sarea si praful de copt. Va rezulta un aluat detul de moale, usor de modelat. Nucile se maruntesc in robot iar albusul de ou se mixeaza pana devine usor spumos. Se formeaza bile din aluat care se tavalesc prin albusul de ou si prin nuca. Se asaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se fac o adancitura in fiecare bila cu degetul mare. In adancitura se pune gemul, de care preferati sau de care aveti, si se da la cuptor la 170 de grade timp de 15-20 minute. Pofta buna!

TIPS-URI

1

am folosit zahar brun, vi-l recomand pentru ca ies perfect de dulci si au si o aroma usoara de caramel;

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu nuca