Fursecuri cu nuca si cafea

de Rocsi in Prajituri, 7 Iun 2012 | 1796 vizualizari

 

Daca tot am primit cartea Prajiturele de pe site-ul Lumea Retetelor,astazi am si pus in practica o reteta.Imi plac mult retetele de aici ca sunt usor de preparat ,gustoase si diversificate.Am inceput cu aceste delicioase fursecuri.

 

INGREDIENTE

  • 3/4 cana de faina alba
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/8 lingurita sare
  • 1/2 cana unt,moale
  • 1/4 cana zahar tos
  • 2/3 miez de nuca tocata
  • 2 lingurite ness
  • 1 esenta vanilie
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nuca si cafea:

Cernem faina ,praful de copt si sarea intr-un bol. Untul il mixam la viteza mai mare cu zaharul, pana devine o crema.Peste aceasta crema adaugam amestecul de faina. Apoi punem nuca,ness-ul si esenta de vanilie. Amestecam bine cu mana pana obtinem o bila de aluat( va iesi un aluat nu foarte tare, ci putin molicel, dar e perfect pentru a modela fursecurile).


Rupem bucatele de aluat, facem niste bilute pe care le aplatizam putin. Ungem o tava cu unt si punem hartie de copt. Asezam fursecurile in ea, la distanta de 2 centimetri.


Introducem tava in cuptorul incins si le lasam acolo 15-20 minute, pana devin usor aurii. Cand sunt gata le scoatem si le lasam sa se raceasca.


Se pastreaza circa 7 zile.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuca si cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Rocsi 1

11.06.2012, 19:44

Sunt foarte bune Ella.Chiar ti le recomand!

corina241 1

12.06.2012, 11:24

cat de faini au iesit bravo rocsi

Rocsi 1

12.06.2012, 11:48

Corinuta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata Mimoza
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta cu ciocolata