Fursecuri cu nuca si cafea

de Rocsi in Prajituri, 7 Iun 2012 | 1549 vizualizari

 

Daca tot am primit cartea Prajiturele de pe site-ul Lumea Retetelor,astazi am si pus in practica o reteta.Imi plac mult retetele de aici ca sunt usor de preparat ,gustoase si diversificate.Am inceput cu aceste delicioase fursecuri.

 

INGREDIENTE

  • 3/4 cana de faina alba
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/8 lingurita sare
  • 1/2 cana unt,moale
  • 1/4 cana zahar tos
  • 2/3 miez de nuca tocata
  • 2 lingurite ness
  • 1 esenta vanilie
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nuca si cafea:

Cernem faina ,praful de copt si sarea intr-un bol. Untul il mixam la viteza mai mare cu zaharul, pana devine o crema.Peste aceasta crema adaugam amestecul de faina. Apoi punem nuca,ness-ul si esenta de vanilie. Amestecam bine cu mana pana obtinem o bila de aluat( va iesi un aluat nu foarte tare, ci putin molicel, dar e perfect pentru a modela fursecurile).


Rupem bucatele de aluat, facem niste bilute pe care le aplatizam putin. Ungem o tava cu unt si punem hartie de copt. Asezam fursecurile in ea, la distanta de 2 centimetri.


Introducem tava in cuptorul incins si le lasam acolo 15-20 minute, pana devin usor aurii. Cand sunt gata le scoatem si le lasam sa se raceasca.


Se pastreaza circa 7 zile.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuca si cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

COMENTARII (20)

Rocsi 1

11.06.2012, 19:44

Sunt foarte bune Ella.Chiar ti le recomand!

corina241 1

12.06.2012, 11:24

cat de faini au iesit bravo rocsi

Rocsi 1

12.06.2012, 11:48

Corinuta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9780 puncte

oanapl

8920 puncte

RODIMUR

8820 puncte

Rocsi

7100 puncte

Valclaudia

5880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake cu capsuni