Fursecuri cu nuca si ciocolata

de Valclaudia in Dulciuri, 22 Dec 2013 | 2555 vizualizari

 

grozave acum, in prag de Craciun....

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 4 oua
  • 300 g unt
  • 8 linguri cu zahar pudra
  • 100 g nuca macinata
  • 4 linguri cu miere de albine
  • un plic praf de copt
  • faina alba cat cuprinde (cca 600-700 gr.)
  • Umplutura:
  • dulceata de gutui
  • gem de prune
  • Glazura:
  • 150 gr. ciocolata amaruie
  • 4-5 linguri frisca lichida
  • Decor:
  • bomboane de pom
  • diferite tipuri de bombonele pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nuca si ciocolata:

Amestecam untul (la temperatura camerei) cu zaharul pudra.


Adaugam nuca macinata, ouale,mierea, praful de copt iar la final faina.


Obtinem un aluat elastic pe care-l vom tine cel putin o ora la rece.


Dupa scurgerea acestui timp scoatem aluatul de la frigider,il intindem pe masa de lucru si decupam fursecurile in formele dorite.


Asezam fursecurile in tava tapetata cu hartie de copt, le coacem la temperatura moderata pana se rumenesc usor.


Dupa ce s-au racit, lipim cate 2 fursecuri folosind un start de dulceata de gutui sau gem de prune.


Glazura o preparam la foc mic topind ciocolata in 4-5 linguri frisca lichida.


Ungem fursecurile cu glazura si deecoram cu bucati din bomboane de pom si bombonele colorate.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Rocsi 1

23.12.2013, 10:13

Foarte bune

merisor 1

23.12.2013, 11:03

diaconta 1

26.12.2013, 23:27

Minunate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri simple