Fursecuri cu nuci si merisoare

de Retete cu Margareta Cismasiu in Prajituri, 7 Dec 2014 | 958 vizualizari

 

Minunate aceste fursecuri.Dulci,pufoase,aromate.De cand Gina Bradea a deschis cutia misterelor,mi-a fugit gandul la aceste fursecuri.L-am asteptat pe Mos Nicolae cu aceste minunate fursecuri care s-au topit cat ai zice peste.
A fost cea mai frumoasa provocare,Cutia misterelor de luna aceasta.De cand am vazut ingredientele am stiut ce voi face,Gina fiind foarte inspirata cand a propus ca ingrediente: nuci,vin rosu,portocale,mere,miere de albine sau zahar,faina,anason,unt,oua,iar ingredientul vedeta este scortisoara.Iata ce a iesit:

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt,
  • 150 gr zahar,
  • 2 oua,
  • 400 gr faina,
  • 1 lingurita scortisoara pudra,
  • 1 lingurita nucsoara pudra,
  • 1 lingurita anason pisat,
  • 1lingurita turmeric,
  • 50 gr amestec nuci,merisoare,seminte de pin (se pot folosi si migdale,fistic,stafide),
  • un praf de copt,
  • un praf de sare,
  • coaja de portocala.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nuci si merisoare:

Nucile si semintele de pin se prajesc usor intr-o tigaie.Dupa ce s-au racit,nucile se toaca grosier.


Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana rezulta o crema spumoasa.Se adauga ouale,pe rand si se mixeaza in continuare.Se adauga sarea,aromele,amestecul de nuci, merisoare si seminte de pin.Se mixeaza totul bine.Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna in compozitie.Se amesteca cu o lingura apoi se framanta pana rezulta un aluat legat,potrivit de tare.Se infasoara in folie alimentara si se da la frigider 30 min.


Dupa cele 30 min.se scoate aluatul si se intinde in foaie de 0,5 cm.Cu o forma sau cu un pahar se taie rondele sau ce forma doriti.Se pun in tava si se dau la cuptor.Sunt gata cand sunt frumos crescute si usor rumenite.


Se scot Se pot servi ca atare sau unse deasupra cu miere si presarate cu miez de nuca macinat ,amestecat cu scortisoara.din tava si se lasa sa se raceasca inainte de a le servi.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuci si merisoare" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

MotanLaOale 1

08.12.2014, 09:03

Rocsi 1

08.12.2014, 21:33

Imi plac!

Retete cu Margareta Cismasiu 1

09.12.2014, 00:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Islere cu nuca