Fursecuri cu pasta de macese

de Panacris in Dulciuri, 20 Noi 2016 | 1301 vizualizari

 

No, dacă Tata Zmeu, a început testările ptr Craciun, cu caltaboși, tobă și jumări, eu am demarat proba fursecurilor și prăjituricilor  pentru sărbătorile de iarnă ;) 

 

INGREDIENTE

  • 150 gr unt grăsime 65 % 
  • 300 gr făină albă de grâu 
  • 100 gr zahăr tos 
  • 1 plic zahăr vanilinat 
  • ½ linguriță sare de mare 
  • 1 plic praf de copt 
  • Pentru umplutură:
  • ½ borcan de cca. 300 ml pastă de măceșe - a la Panacris ;) http://www.bucataras.ro/retete/pastagem-de-macese-sau-hetschenpetsch-36776.html
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu pasta de macese:

Ce mi-a plăcut la aceste fursecuri, că toate ingredientele pentru aluat se pun deodată și se amestecă energic, până ce se omogenizează și înglobează toate ingredientele. Aluatul nu necesită timp de repaus la frigider, se poate lucra imediat. Un tips de la Elena, aluatul se întinde mai bine și ușor cu ajutorul foii de copt ;) vedeți în poza de mai jos ;) După ce s-a întins foaia, începe joaca, se decupează fursecurile de bază, apoi cele pentru partea de sus. Se așază ușor pe tava tapetată cu foaie de pergament și se coc cca. 10 minute, în cuptorul preîncins, la 180 grade. Baza fursecurilor se unge cu pastă de măceșe, mărinimos ;) Capacele de fursecuri se pudrează cu zahăr farin, încă în tavă înainte de montarea lor, apoi se așază cu grijă peste baza de fursecuri unse cu pastă de măceșe ;) Se pot consuma în cca. 60 de minute, până la 2 săptămâni, dacă mai rămân ;) Spor și poftă bună! Pe cât e de lung expus modul de preparare, pe atât de simplă e rețeta ;)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu pasta de macese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Ksenya 1

21.11.2016, 09:37

ce bine suna..dar si arata super!

Gherca Daniela 1

21.11.2016, 17:23

simona72 1

22.11.2016, 08:10

Astea imi aduc aminte de copilarie!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort aniversar Skittles cu afine
  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

RETETA RECOMANDATA
Glazura regala (royal icing)