Fursecuri cu rom, dulceata si ciocolata

de adasev12 in Prajituri, 21 Dec 2012 | 1431 vizualizari

 

Nu am poze din timpul prepararii caci aparatul meu foto face figuri si se deschide numai cand vrea el...asa ca am numai produsul finit....ideea de umplutura cu dulceata si forma fursecurilor am imprumutat-o de la Ruxy, doar ca in timpul coacerii la mine gaura s-a cam umflat si dulceata a dat pe laturi....

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 250 g faina, aprox
  • 20 ml esenta de rom
  • o vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • jumatate praf de copt
  • dulceata de capsuni
  • 80 g ciocolata neagra
  • 3 lg de lapte
  • 3 lg ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu rom, dulceata si ciocolata:

Untul la temperatura camerei se freaca spuma cu zaharul praf si esenta de vanilie, se adauga apoi oul si 15 ml esenta de rom, coaja de lamaie si praful de copt stins cu o lingurita de zeama de lamaie, apoi faina si se amesteca cu mana. Se framanta bine aluatul pana devine omogen. Se infoliaza si se da la rece o ora.


Se scoate apoi si se formeaza bilute, iar in mijloc se face o adancitura, unde se pune ducleata de capsuni. Se pun in tava unsa si infainata, sau pe hartie de copt si se coc la 180 grade cam 20 minute.


Intre timp ciocolata se topeste la microunde cu 3 lg de lapte, se amesteca bine, se lasa un pic sa se domoleasca si se adauga 5 ml esenta de rom. Se scot fursecurile si se presara deasupra cu glazura de ciocolata. Se lasa vreo 5 minute sa prinda un pic glazura apoi se presara cu zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu rom, dulceata si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Lau 1

23.12.2012, 19:42

adasev12 1

23.12.2012, 20:28

eduard, laurenta, ms frumos

Satisfyyourcravings 1

14.01.2013, 11:13

Yummy!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu cereale si fructe uscate