Fursecuri cu zmeura

de Constelatialeu in Prajituri, 23 Aug 2013 | 1405 vizualizari

 

1.Ma mancau degetele sa -mi incerc noile achizitii in materie de forme
2.Pentru ca am aruncat in bagaje si-un plic de garant de la Dr.Oetker,sa fie acolo ca nu strica,trebuia sa-l folosesc
3.Pentru ca am adunat zmeura,norvegienii astia au pe la toate colturile zmeura,am facut si-un gem pe repede-nainte care mergea de minune cu un fursec
4.Asta-i ultimul punct,e ala critic ca nu au iesit uniforme fursecurile,dar am motiv,n-am avut sucitor sa intind coca,am folosit o sticla de plastic,deci sper sa fiu iertata.....

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 300 g smantana groasa
  • 130 g unt cu 80 % grasime
  • 150 g zahar
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • cca 1 kg faina
  • 1 plic garant pentru aluaturi dospite
  • gem de zmeura
  • zahar pudra
Portii: 50
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu zmeura:

Ouale cu zaharul le omogenizam pana devin o crema spumoasa, adaugam smantana. Separat untul il framantam cu 2 linguri de faina, pliculetul de garant si zaharul vanilat, apoi incorporom untul in compozitia de mai sus, omogenizand bine. Adaugam faina si incepem sa framantam, cca 900 g faina, se va simti la mana cand framantam daca mai e nevoie de faina, formam un aluat elastic care nu se mai prinde de mana cand il framantam. Lasam la odihnit cca 15 min, apoi intindem foaie subtire ( la mine a iesit mai groasa din lipsa de scula adecvata) si taiem cu formele din dotare, o forma plina una cu gaura. Asezam fursecurile in tava cu hartie de copt si dam la cuptor cca 15-20 min. Repetem operatinea pana terminam de copt toate fursecurile. La final am copt si partile cele mici ca erau tare simpatice. Umplem fursecurile cu gem de zmeura, lipind un fursec plin si unul cu gaura. Le pudram cu zahar sau nu, dupa preferinte si se servesc cu pofta....sau fara.....

 

TIPS-URI

1

foaie se intinde destul de subtire,ele cresc frumos

2

peste oua am pus si un praf de sare

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

alilianaa 1

23.08.2013, 18:23

da nu stai deloc...tare bune! Ia sa vii cu o punga acasa, ca uite acum venim la tine!

Constelatialeu 1

23.08.2013, 18:34

Lasa ca fac altele,macar sa veniti.....

Krystyan Trendy 1

31.10.2013, 14:48

imi plac fursecurile

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!