Ceva vreme am tot cumparat fursecuri Frisby (Tastino) din Lidl (am atasat imaginea :P). Acelea au si un strat de ciocolata pe partea plana, cea pe care s-au copt in cuptor (cealalta e un pic bombata)... Sigur ca as fi putut sa topesc niste ciocolata amaruie si sa le scufund pe jumatate in aceasta (ca si in cazul eclerelor), dar nu am facut-o, insa iubitorilor de ciocolata le recomand sa le faca asa. :)
Aluatul alb:
Untul moale se freaca cu zaharul pudra, apoi se adauga oul si esenta/aroma mixand bine. Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt nestins si se framanta rezultand un aluat cu o consistenta mai tare.
Aluatul maro se prepara similar cu cel alb, respectiv:
Untul moale se freaca cu zaharul pudra, apoi se adauga oul si esenta/aroma mixand bine. Adaugam cacaoa si amestecam cu grija sa nu rezulte cocoloase. Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt nestins si se framanta rezultand un aluat cu o consistenta mai tare.
Cele 2 aluaturi se modeleaza ca in imagini si se taie felii de 6-7 mm grosime cu o ata subtire, se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc la foc mic spre mediu cca 20 min. Se scot pe un gratar si se lasa sa se racoreasca.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro