Fursecuri duo

de dakris in Prajituri, 18 Mai 2012 | 9849 vizualizari

 

Ceva vreme am tot cumparat fursecuri Frisby (Tastino) din Lidl (am atasat imaginea :P). Acelea au si un strat de ciocolata pe partea plana, cea pe care s-au copt in cuptor (cealalta e un pic bombata)... Sigur ca as fi putut sa topesc niste ciocolata amaruie si sa le scufund pe jumatate in aceasta (ca si in cazul eclerelor), dar nu am facut-o, insa iubitorilor de ciocolata le recomand sa le faca asa. :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat alb:
  • 250 g faina + 1 lingura
  • 1 ou
  • 100 g zahar pudra
  • 100 g unt
  • 1 lingurita pudra din coji de portocale
  • 5 g praf de copt
  • Aluat maro:
  • 250 g faina
  • 1 ou
  • 100 g zahar pudra
  • 100 g unt
  • 2 linguri cacao
  • esenta vanilie sau rom
  • 5 g praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri duo:

Aluatul alb:

Untul moale se freaca cu zaharul pudra, apoi se adauga oul si esenta/aroma mixand bine. Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt nestins si se framanta rezultand un aluat cu o consistenta mai tare.

Aluatul maro se prepara similar cu cel alb, respectiv:

Untul moale se freaca cu zaharul pudra, apoi se adauga oul si esenta/aroma mixand bine. Adaugam cacaoa si amestecam cu grija sa nu rezulte cocoloase. Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt nestins si se framanta rezultand un aluat cu o consistenta mai tare.

Cele 2 aluaturi se modeleaza ca in imagini si se taie felii de 6-7 mm grosime cu o ata subtire, se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc la foc mic spre mediu cca 20 min. Se scot pe un gratar si se lasa sa se racoreasca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri duo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Fursecuri duo-0
Fursecuri duo-1
Fursecuri duo-2

COMENTARII (36)

alba_zori

alba_zori 1

17.09.2012, 17:43

si eu fac la fel biscuitii,foarte buni si moi

dakris

dakris 1

18.09.2012, 08:10

Da, sunt foarte buni!

babi5

babi5 1

10.06.2013, 15:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostoli cu cacao si nutella

de Rux 9

Crostoli cu cacao...

ieri la 22:36

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi 9

Chec cu lamaie,...

ieri la 20:26

Cornulete cu untura si gem

de Aletta 4

Cornulete cu...

ieri la 20:05

Budinca de cozonac panettone

Budinca de...

ieri la 19:53